Arsonist Heaven

Een 2D Platformer waarbij we de gecontamineerde wereld mogen redden door middel van een vlammenwerper? Het klonk te goed om waar te zijn in Arsonist Heaven.De geteste versie is de PS5-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Een superkorte intro (inclusief 2 taalfouten) maken ons duidelijk dat Arsonist Heaven misschien toch niet zou zijn wat we ervan hadden verwacht. Op pad gaan met een vlammenwerper en al het gespuis uit de handvol levels uit de weg ruimen, klonk nochtans hemels. Toch schiet de game tekort. Niet door een gebrek aan verhaal, maar vooral door een gebrek aan gameplay.In elk level hoor je alle monsters uit de weg te ruimen om pas naar het volgende level te kunnen gaan. Dat doe je door rond te springen en je jetpack te gebruiken om hogere gebieden te bereiken. Een eerste struikelblok is dat je jetpack na drie keer gebruiken terug tijd nodig heeft om op te laden, waardoor je vaak ergens zal staan wachten. Een tweede struikelblok is dat je naast het schieten van je vlammenwerper (en die te herladen) niks anders kan doen. De verschillende soorten vijanden zullen je eens te meer op snelheid weten te pakken, waardoor de game je telkens zonder genade weet af te straffen. Frustratie alom.

Graphics & Sound


Achter de pixelgraphics zit een slecht geprogrammeerde game met enkele 8-bit deuntjes die 0 meerwaarde bieden.Conclusie


Wij hadden een Metal Slug-achtige game verwacht, maar krijgen in de plaats een hoop troep die je moet vermijden als de pest. Onspeelbaar en ongenietbaar.

Pluspunten


  • Concept


Minpunten


  • Gebrekkige gameplay
  • Weinig inhoud
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
3/10
Gameplay
2/10
Grafisch
5/10
Geluid
4/10
Duur
3/10

Arsonist Heaven

Release
di 26 jul, 2022
Genre
Shooter
Platform
ps4 ps5
Uitgever
eastasiasoft

Score

Verhaal
3/10
Gameplay
2/10
Grafisch
5/10
Geluid
4/10
Duur
3/10