Hell Pie

Het gouden tijdperk van de platformer ligt al een generatie of twee achter ons, maar dat laat bepaalde ontwikkelaars zich niet aan het hart komen. Een ode aan vroeger, al is het met een bizarre twist; ontmoet Hell Pie.De geteste versie is de PS5-versie.

Verhaal


Kwaad geschiedde; in de onderwereld heerst er onrust, want men is Satans verjaardag vergeten en dus ook de taart die erbij hoort om die te kunnen vieren. Gelukkig voor Satan is er nog hoop en komt die in de vorm van een klein duiveltje genaamd Nate. Hij krijgt de onfortuinlijke opdracht om de chef kok van dienst een handje te helpen en moet op zoek naar alle ingrediënten, verspreid over meerdere werelden.Gameplay


Gelukkig voor Nate staat hij er niet alleen voor en wordt hij bijgestaan door zijn (aan de ketting gelegde) kompaan Nugget. Dit heilige wezentje voorziet Nate van de nodige tips en info, maar vormt meteen ook een duidend onderdeel van de gameplay. Zo is het bij een platformer vaak nodig je doorheen de wereld te manoeuvreren op verschillende mogelijkheden en vind je die niet alleen in de vorm van power-ups terug, maar is het vooral Nugget die handig van pas zal komen. Dankzij hem (en de ketting die jullie verbindt) kan je namelijk heen en weer zwaaien, uithalen naar vijanden en meer.

De combinatie Nate en Nugget deed ons terugdenken aan de vele ‘companion platformers’ ten tijde van de PlayStation 2, al gaat men nog een stapje verder. De vele werelden waar de ingrediënten terug te vinden zijn, bevatten ook upgrades om Nate en Nugget van meer krachten te voorzien. Daarnaast zit elke map vol geheimen en collectables, waardoor de levensduur van de game op een gepaste manier wordt verlengd. Het aparte, soms bloederige, sfeertje moet je er dan wel bijnemen natuurlijk.Graphics & Sound


Hell Pie ziet er iets gedateerder uit, maar dat komt voornamelijk ook door het grauwe kleurenpalet dat men voor de game wist te gebruiken. De humor in dialogen wordt iets te vaak afgestoken door bloederige (onnodige) scènes, waardoor de game soms teveel van zijn charmes verliest. Het kunnen aankleden van Nate en Nugget is dan weer wel een aangename toevoeging.

Conclusie


Hell Pie is een leuke platformer, die met vele knipoogjes naar lang vervlogen tijden, weet te charmeren. De setting en bloederige scènes vallen iets minder in de smaak, al compenseert de gameplay en de dialogen dat zeker.

Pluspunten


  • Grappling gameplay
  • Alles wat je van een platformer verwacht
  • Humor


Minpunten


  • Teveel onnodige gore
  • Voelt onafgewerkt
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
8/10
Grafisch
6/10
Geluid
7/10
Duur
7/10

Hell Pie

Release
do 21 jul, 2022
Platform
ps4 ps5
Uitgever
eastasiasoft
Ontwikkelaar
sluggerfly

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
8/10
Grafisch
6/10
Geluid
7/10
Duur
7/10