Bright Memory: Infinite

Bright Memory: Infinite is al een tijdje beschikbaar voor PC en XBOX en komt nu naar onze PS5. Een bright future of niet, dat lees je hier!

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Verhaal


Jij bent Sheila, in dienst van SRO (Science Research Organization), een afdeling die zich bezighoudt met (boven)natuurlijke verschijnselen. Jij wordt opgeroepen want er is toch wel wat vreemds aan de gang. Je weet ook dat het militaire SAI op weg is naar het verschijnsel en jij moet hen te vlug af zijn...

Gameplay


Wie gameplaybeelden ziet zal al snel de link leggen met de Crysis-games. De game is een FPS, je beschikt over een geavanceerd pak, en de actie is snel en flitsend, met hier en daar een kleine omgevingspuzzel.

Her en der liggen er bepaalde objecten verspreid. Je kan ze onderverdelen in twee soorten maar komen ruwweg op hetzelfde neer. Van de ene soort moet je er tig verzamelen om een upgradepunt te sprokkelen, de andere zijn gewoonweg een upgradepunt. Met deze punten ben je dan in staat om je vuurwapens een boost te geven, of je mlee-aanval te versterken of aan te passen. De vuurwapens hebben een secundaire stand die je tactisch kan inzetten tegen de moeilijkere vijand, evenals die vuistaanval. Je kan daarmee vijanden naar jou trekken, een EMP uitsturen, en zo meer.

Veel meer is er eigenlijk niet te vertellen over deze game. De korte speelduur is het jammere broertje van deze game. Op amper twee uur zie je het einde. Enig opzoekingswerk vertelt ons dat deze game eigenlijk een eerste episode is, en eerlijk, die smaakt naar meer. Na het einde word je terug naar het beginscherm gekatapulteerd om dan je statistieken te bekijken. Aan jou de beslissing of je die wil verbeteren, of dat je het spel voor de rest links laat liggen. Voor 20 mocht het nog wel iets meer zijn.

We moeten er ook bij vermelden dat we tijdens onze sessie van twee uur toch soms een gamebrekende bug kregen, waardoor we het controlepunt opnieuw moesten inladen.Graphics & Sound


De grafische kwaliteit is mooi van ver maar ... van dichtbij valt het ook nog mee, al moeten we zeggen dat de game grote ups en downs kent. Langs de ene kant krijg je mooi afgewerkte beelden, langs de andere kant kan je nog eens door een muur glitchen en hebben we onze beroemde onzichtbare muren. Jammer. Op auditief vlak kunnen we weinig opmerken en is alles zoals het hoort.

Conclusie


Wie een kort maar intensief avontuur wil beleven kan met deze Bright Memory: Infinite aan de slag. De Crysis-vibe komen we al snel tegen en dat is zeker geen negatief punt. Je blijft wel wat op je honger zitten na het einde van de game, want je wil gewoonweg verder met de game n met het verhaal.

Pluspunten


  • Zeer degelijke FPS


Minpunten


  • Glitches en bugs
  • Onzichtbare muren
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
6.5/10
Geluid
8/10
Duur
5/10

Bright Memory: Infinite

Release
di 14 jun, 2022
Genre
First Person Shooter
Platform
ps5
Uitgever
Playism
Ontwikkelaar
FYQD Studio

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
6.5/10
Geluid
8/10
Duur
5/10