Gamescom verslag: Project Cars

Gamescom verslag: Project Cars

Deze nieuwe, veelbelovende racer mochten we zelf spelen.De eerste echte nieuwe generatie race simulator
Project Cars wordt gemaakt door Slightly Mad Studios. Deze studio heeft onder andere meegewerkt aan de WRC reeks. Ze was ook verantwoordelijk voor twee van de betere Need For Speed games, NFS Shift en NFS Shift 2. Eind dit jaar brengen ze hun grootste project met veel trots naar alle grote platformen. En daarmee zijn ze ook de enige race simulator die verschijnt op alle huidige generatie consoles.

Geen vervelende grind sessies meer, deze game draait rond racing!
Bij de meeste race games begin je met een simpele, alledaagse wagen. Hiermee moet je een heleboel races winnen alvorens je de coole wagen vrijspeelt. Vaak moet je nog eens een pak geld verzamelen voor je hem volledig naar je zin kan tunen. Project Cars stapt af van dit principe en geeft je alle wagens vanaf het begin. Je kiest zelf met welke wagen je van start wil gaan en wat voor soort races je wil rijden. De game bevat wel een carrière-modus waarin je een eigen personage kan aanmaken. Je bepaalt zelf waar jij je carrière start als race piloot. Kies je voor Formule 1, Touring of Klassieke race wagens?Project Cars gaat voor de beste visualisatie op alle platformen
Of je Project Cars nu op PlayStation 4 speelt of Xbox One of PC Of zelfs op de WiiU, het spel zal er altijd prachtig uitzien. Slightly Mad Studios haalt alles uit de consoles, zonder hiervoor in te boeten op andere platformen. Als je PC een 4K resolutie aankan, dan gaat Project Cars dit ook gewoon aanbieden. Op PlayStation 4 en Xbox One zal het spel ook op de maximale resolutie draaien, 1080p en 60 frames per second.

En daar houdt het nog niet op. Project Cars werkt ook op Oculus Rift en zal later ook Project Morpheus ondersteunen. Deze virtuele brillen zijn perfect voor een racegame. Het is even wennen als je in de auto stapt met een Oculus Rift, maar het is een unieke ervaring en voegt echt wel een extra element toe aan het spel.Ongekend tijdsconcept en unieke weerseffecten
Project cars is gemaakt voor ieder soort race simulator fan. Of je nu graag eens met alle wagens wil rijden op verschillende locaties, dan kan je dat doen met korte races. Of ben je eerder een die-hard racer, die de 24 uur van Spa Francorchamps eens echt wil rijden? Project Cars heeft een realistisch tijdsconcept, als je de 24 uur rijdt, zal je ook de echte 24 uur rijden, met een pikdonkere nacht, een nevelige ochtend en een zonnige middag.

Als je 's nachts rijdt, heb je ook echt het gevoel dat je in het midden van de nacht rijdt. Het is gitzwart en de enige lichten die je ziet, zijn die van je koplampen en die van je tegenstanders.Project Cars neemt de weersomstandigheden naar het volgende niveau. Als tijdens een race de eerste druppels beginnen te vallen, zal je snel door de pitstop moeten rijden om andere banden te laten plaatsen, want je zal het nodig hebben. Wat begint als enkele druppels kan uitdraaien in een enorme stortbui. Afhankelijk van je instellingen zal je ook je ruitenwissers moeten besturen.  Eenmaal de bui over is, zal het circuit ook langzaam beginnen opdrogen en zullen er droge sporen ontstaan. Project Car biedt je meer dan een nat of droog circuit, zo kan iedere race anders uitdraaien door de weersomstandigheden.Project Cars heeft alles in huis om de perfectie race simulator te worden van de huidige generatie. Je mag Project Cars verwachten op PlayStation 4, Xbox One en PC op 14 november. Voor WiiU zal je wat langer moeten wachten, het spel staat pas gepland ergens in 2015. Bekijk alle Project Cars screenshots op onze flickr account.

Project Cars

Project Cars
Release
do 07 mei, 2015
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Bandai Namco
Ontwikkelaar
Slightly Mad Studios

Steun playstationclan.be