Black Adam

Black Adam

Het DC-universum wordt uitgebreid met Black Adam, gespeeld door niemand minder dan The Rock. Aanwinst voor DC of niet, dat lees je hier!

 

5000 jaar geleden had de machtsgeile koning van Kahndaq er niets beter op gevonden dan een magische kroon te maken, waarin demonen zouden schuilen. Dit gaat niet zonder slag of stoot, want hij heeft hiervoor het mineraal eternium nodig, dat magische eigenschappen bevat. Het gevolg hiervan is dat het ganse volk in slavernij gebukt gaat. Tot een jongetje het volk oproept om te revolteren. Deze knaap wordt al snel uit de menigte gehaald om hem een kopje kleiner te maken. Gelukkig verdwijnt die op het laatste ogenblik en start een handvol tovenaars met het proces hem de krachten van de goden te geven. De kampioen van Kahndaq staat op! Hij is ook net op tijd om de koning een halt toe te roepen, maar vernietigt daarmee zichzelf en de kroon, of dat dachten we toch.

We maken een sprong naar het moderne Kahndaq, waar het volk gebukt gaat onder een andere (Amerikaanse) overheerser. Adrianna, een archeoloog denkt te weten waar de kroon zich bevindt en gaat samen met enkelingen ernaar op zoek. De buitenlandse overheerser is daarnaar ook op zoek en ze drijven het team in het nauw. Ze vinden wel de kroon, maar ook nog iets, of iemand anders ... Teth Adam ontwaakt en maakt met gemak komaf met het leger dat toegang heeft tot high tech artillerie. Toch geraakt hij verwond en Adrianna neemt hem mee naar huis, want zij meent Adam te herkennen als de kampioen van enkele millennia geleden.
Ondertussen vertrekt er vanuit Amerika een team superhelden: Hawkman, Dr Fate, Cyclone en Atom Smasher; een allegaartje van veteranen en jongelingen in het vak. Zij moeten ervoor zorgen dat Adam zich overgeeft, al is het moeilijk in te zien waarom, want tegen dan ziet het ganse volk van Kahndaq hem als held.
Deze (anti-)heldenfilm is gemakkelijk verteerbaar en laat je lekker onderuitzakken in de zetel. The Rock speelt een norse, gewelddadige Adam, en die is best te pruimen. Jammer genoeg is het team 'nieuwe' superhelden nogal pover geacteerd en kennen ze ook weinig diepgang. Het plot an sich is vrij voorspelbaar, maar dat is niet erg voor dit type film; het moet niet steeds een breinbreker zijn, of eentje met veel plottwists.


Steun playstationclan.be