Westworld - seizoen 4

Westworld - seizoen 4

Na een verbluffend eerste seizoen, een noodzakelijk tweede, een misschien overbodig derde is nu het laatste seizoen van Westworld te bekijken!

 

De hosts hebben genoeg van de mensheid, die hun lusten kwamen botvieren in Westworld en zijn al een tijdje bezig zich te integreren in de menselijke maatschappij, zonder hen ervan bewust te maken dat zij hosts zijn. Hale heeft de leiding genomen over de hosts en de installaties die vroeger deel uitmaakten van de fantasiewerelden. Hier ontdekken Caleb en Maeve dat zij iets nieuw aan het ontwikkelen is: een virus in de vorm van een vlieg, waardoor zij in staat is om mensen te beheersen - net zoals mensen dat vroeger deden met de hosts.

Dolores heeft ondertussen een nieuwe naam: Christina. Zij herinnert zich schijnbaar niets van haar vorige leven, waar zij de opstand van de hosts in leven heeft geblazen, en geleid! Ze werkt nu als verhaalschrijver die achtergrondfiguren uitwerkt voor een gesimuleerde wereld. Daarnaast wordt Bernard, ettelijke jaren na seizoen drie, wakker. Die heeft een heleboel simulaties achter de rug vanuit het Sublieme, die ongeveer elke mogelijke combinatie van de toekomst gegenereerd heeft. Is hij nog in staat om de mensheid te redden of niet? Dat kom je te weten in dit vierde seizoen van Westworld.

Het eerst seizoen van Westworld was zeer goed, en eindigde op een manier waarbij je uitkeek naar het volgende seizoen. Jammer genoeg ebde dat gevoel met seizoen twee en drie weg. Het vierde seizoen start sterk, tot ongeveer halverwege, waar alles wel wat ingewikkeld begint te worden en er vele verwijzingen zijn naar voorgaande seizoenen en op een manier waarop je voelt dat alles moet samenkomen. De laatste afleveringen komen vrij warrig over, men had misschien beter nog twee afleveringen extra gemaakt en de tijd genomen om alles rustiger uit te leggen.


Steun playstationclan.be