Superman and Lois - seizoen 1

Superman and Lois - seizoen 1

Nu dat Supergirl gedaan is, leren we Clark kennen in een leven waar hij gehuwd is met Lois en verdere stappen zet richting de toekomst. Superserie of niet? Dat lees je hier!

 

Clark/Superman is ondertussen getrouwd met Lois. Meer zelfs, zij hebben een tweeling: de altijd vrolijke Jonathan en de eerder sombere Jordan. Na de dood van Martha, Clarks moeder, besluit het gezin dat ze meer tijd voor elkaar willen vrijmaken, zodus nemen zij de Kent-boerderij over. De zonen weten niets van het bijbaantje van pa als Superman, daardoor zijn ze wat vervreemd geraakt van hem. Vooral Clark neemt het zich kwalijk.

Na een voorval komt aan het licht dat niet sportieve Jonathan, maar Jordan de krachten van Clark - gedeeltelijk - heeft gerfd. Er zat het ouderpaar niets anders op dan de waarheid tegen hun tweeling te vertellen. Hier wordt in het begin amper sympathie voor getoond, maar gelukkig draaien tieners snel bij.

Gebeurt er dan niets op het slechterikkenpad? Jawel hoor, want de Amerikaanse kernreactoren worden geteisterd door een vreemdeling met een sterk pak. Die vreemdeling krijgt al snel de identiteit van kapitein Luthor. Toch vertoont hij geen uiterlijke kenmerken van een Luthor. Daarnaast beslist Morgan Edge, extravagante miljonair om Smallville een bezoekje te brengen en te investeren in de oude mijnen en in de mensen die er wonen. Lois vindt al snel dat hier een geurtje aan zit en besluit om op onderzoek uit te gaan, gezien ze nu toch geen werk meer heeft in Metropolis - door diezelfde Morgan Edge.Om het maar meteen te zeggen zoals het is; Superman & Lois is d serie waar iedere DC-fanboy op heeft zitten wachten. Na de laatste - en laten we eerlijk zijn, povere - seizoenen van Supergirl, The Flash, Legends of Tomorrow en Arrow krijgen we hier een beeld van een superheld, die daarnaast gewoon een goede huisvader wil zijn. De serie scoort op alle aspecten; op het menselijk vlak in het gezin Kent en diens vriendenkring en het biedt een hoop bad guys die intrigerend genoeg zijn om al snel de volgende aflevering op te zetten. Superman wordt hier niet gespeeld door spierbundel Cavill, maar maakt plaats voor een integere Tyler Hoechlin die de rol van Clark zeer goed neerzet, net zoals Christoffer Reeve dat destijds ook kon. Al bij al: topserie, moet je gezien hebben!


Steun playstationclan.be