The Northman

The Northman

Alexander Skarsgard kruipt in de huid van een weggelopen Vikingprins die zint op wraak. Staat deze setting je aan? Lees dan zeker onze review!

 

Prins Amleth is een jonge knaap die opkijkt naar zijn vader en moeder. Hij komt op een zekere leeftijd waarbij hij een bloedeed aflegt om wraak te nemen mocht er iets met zijn familie gebeuren, en jammer genoeg gebeurt dit ook. Zijn vader wordt verraden door zijn eigen broer, die Amleth verjaagt. Hij weet echter niet dat Amleth de aanval overleeft, en dat die verder leeft in Russische gebieden.

Ook die Vikingen zijn ware plunderaars en Amleth groeit op tot een heuse berserker, een boom van een vent. Toch heeft hij iet of wat zijn afkomst verloochend en hij wordt daaraan herinnerd met een visioen tijdens één van de plunderingen. Hij vindt er niets beter op dan zich te vermommen als slaaf en op weg te gaan naar zijn oom, waar hij in dienst wordt genomen, hij zijn moeder terugziet, en zelfs merkt dat hij wat (half)broers rijker is. Zal Amleth zijn wraak nemen, of zal hij het bijleggen met zijn oom?We mogen gerust zeggen dat de film zeer bloederig is, zoals velen trouwens de Vikingen zien. Skarsgard, die sinds True Blood nog meer in de gym heeft gezeten, zet een Amleth neer die langs de ene kant sluw is - door te infiltreren bij zijn oom - maar langs de andere kant zeer dom (of lomp) overkomt. Het gaat hier denk ik om script tegenover prestatie. De film kent ook een zeer trage opbouw en gaat tegen datzelfde tempo verder. Hij had gerust een half uurtje korter mogen zijn, want een film die meer dan twee uur duurt kan zelden de aandacht de volledige tijd vasthouden. De neerzetting van het Vikingvolk is ook niet representatief, gezien de 'visioenen' en de magische elementen die aanwezig zijn.

Bij het uitbrengen van de film werd deze negatief onthaald door de 'nazistische kenmerken'. Ik moet persoonlijk zeggen dat ik hier niets racistisch of neonazikenmerken heb kunnen waarnemen, dus waar deze heisa over ging, daar heb ik het raden naar.


Steun playstationclan.be