Shazam!

Shazam!

Welk kind droomt er niet van om superheld te worden? Even sterk als Superman of even snel als de Flash? Het overkomt Billy Batson en hoe die er mee omgaat kom je te weten in Shazam!We worden gekatapulteerd in de jaren '70 waar een knulletje plots geteleporteerd wordt vanop de achterbank van een auto naar een donkere grot. Daar ontmoet hij een echte tovenaar die hem op de proef stelt door hem aan de zeven hoofdzonden te onderwerpen. De jongen slaagt er niet in de verleiding te weerstaan, tot grote ontsteltenis van de tovenaar. Hierna wordt hij teruggeplaatst op de achterbank waar hij zijn verhaal doet bij zijn vader en grote broer, die duidelijk iets tegen fantasie hebben. De discussie resulteert in een auto-ongeluk ...

Terug in het heden ontmoeten we Billy Batson, een weesjongen die al meerdere pleeggezinnen versleten heeft. Hij wordt nu geplaatst in een liefdevolle omgeving, waarvan de pleegouders een heuse bende pleegkinderen hebben. Op een dag verdedigt hij zijn kreupele pleegbroer waarna hij moet vluchten van de bullebakken van de school. Net zoals die jongen uit de jaren '70 ontmoet ook hij de tovenaar die de naam Shazam draagt. Na wat heen en weer gediscussieer ontvangt Billy uit noodzaak diens krachten. Dit is de geboorte van - de nieuwe - Shazam!

   

DC heeft de reputatie van het iets 'donkere' superheldenuniversum tegenover Marvel. Indertijd werd deze film dan ook onthaalt als de 'Marvel'-film in het DC-universum, en op zich is dat geen slechte zaak. Shazam! is als het ware een familiefilm geworden met zowel komische noten en enkele donkere scènes, al kan je die op één hand tellen. Billy's pad om zijn volle potentieel en zijn krachten te ontdekken voelen haast kinderlijk aan, en de film die meer dan twee uur duurt verveelt eigenlijk nooit.


Steun playstationclan.be