The Last Kids on Earth and the Staff of Doom

Na de grafische novelle en de tekenfilmreeks komen The Last Kids on Earth ook naar onze console. Benieuwd naar onze ervaringen?

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


Jack, Quint, June en Dirk zijn vier vrienden die leven in een stad vol zombies en andere monsters. Deze vier tieners nemen het op tegen de zombies, samen met hun vrienden, de monsters die nog in de stad vertoeven. En of ander onbekend monster vernietigt het amulet van Bardle. Het is aan jullie om de verschillende fragmenten van de amulet te vinden en terug samen te voegen!Gameplay


In deze game neem je bezit van n van onze vier jonge helden. Ben je bang dat je toch het verkeerde personage hebt gekozen? Geen vrees want tussendoor kan je nog steeds wisselen.

   

Wat direct opvalt, is dat deze game eigenlijk gemaakt is om als couch co-op te spelen: je kan namelijk met vier spelers tegelijkertijd spelen. De game maakt gebruik van een top-down view, waardoor je geen splitscreen nodig hebt. Jij (en jouw vrienden) zullen het grootste deel van de tijd verschillende soorten zombies en uit de kluiten gewassen wezens in elkaar meppen door gebruik te maken van allerhande wapens. Elk personage heeft zijn eigen karakteristieke wapens die je nog kan opwaarderen in je boomhut als je de nodige 'scrap' hebt verzameld. Naast het vinden van blauwdrukken, het vervaardigen en opwaarderen van wapens of uitrusting, kan je ook nog je boomhut levelen. Hierdoor zal je je wapens, uitrusting, en de verdediging van je boomhut verder kunnen opwaarderen.

Naast de hoofdmissie zijn er ook nog allerhande kleinere missies die de verschillende monsters op het dorpsplein je kunnen geven. Die belonen je dan met de nodige scrap en experience. Het level van je personage, en je experience gaat niet verloren als je een nieuw personage kiest. Deze zijn namelijk groepsgebonden en transfereren tussen de figuren.

   

Graphics & Sound


Het audiovisuele aspect is zeker voldoende voor dit type spel. Je krijgt een hoop felle kleuren, en de opbouw van de levels is zeker geschikt voor de jongsten onder ons, en biedt al een gering exploratiegedeelte aan.

Conclusie


Deze game slaat de zombie niet mis. Het opzet is vrij simpel: een game die kan gespeeld worden door kinderen en hun vriendjes. Gezien het gebruik van de felle kleuren, de niet-gore zombies en de eenvoud van het spel en diens levelstructuur, is deze game uitermate geschikt voor 7+. Zelfs jonger kan er eigenlijk mee aan de slag. Een leuke game voor kids die je een tiental uurtjes bezighoudt.

Pluspunten


  • Qua gameplay en verhaal gericht op de doelgroep
  • 4 player co-op


Minpunten


  • Voor oudere gamers komt het repetitief over
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
8/10

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom

Release
zo 28 mrt, 2021
Genre
Avontuur
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Bandai Namco
Ontwikkelaar
Bandai Namco

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
8/10