Raiders of the Broken Planet

Er is een planeet kapot en een groepje raiders snelt te hulp. De intro en een proloog kan je trouwens gratis spelen en voor de eerste vier missies betaal je slechts 10 euro.De geteste versie is de PS4 versie en in deze review geven we enkel een score aan de eerste campagne: Alien Myths

Verhaal


Raiders of the Broken Planet is geen traditionele game, je betaalt geen 60 euro voor het spel, maar wel 40 euro voor een season pass. De proloog kan je gratis downloaden en ongelimiteerd blijven spelen. Bevalt het spel jou, dan kan je de eerste campagne kopen voor nog geen 10 euro. Deze bevat vier missies en een paar extra Raiders die je kan vrijspelen.

Het verhaal van Raiders of the Broken Planet stelt op zich niet veel voor. Het merendeel wordt met enkele cinematische tussenfilmpjes verteld. De raider, Harec, moet de legendarische raiders vinden, maar eerst moet hij zijn oude vlam Shae bevrijden. Eenmaal de raiders terecht zijn moeten ze de gebroken planeet beschermen en bevrijden van kwaadaardige klonen van de Raiders. Het biedt een basis en een eenvoudige verklaring voor het 4-versus-1 concept, maar daar stopt het ook.Gameplay


Raiders of the Broken Planet is een third-person cover based shooter, met een kleine sprankeltje stealth en een steen-schaar-papier gebaseerde CQC (close quarters combat). Je kan deze game nog het beste vergelijken met een mix van Destiny en For Honor. Het spel is dan ook op zijn best als je online speelt met vier andere spelers. Je kan er daarnaast voor kiezen om solo te spelen, offline of online als antagonist. Als antagonist neem je het samen met AI-bots op tegen de vier andere spelers.

Iedere missie houdt het zelfde stramien aan. Op twee of drie momenten moet je een obstakel overwinnen. Dit varieert van het openen van een deur en het beschermen van een speciale steen tot het wachten op een lift. Aan het einde kom je oog in oog te staan met een eindbaas die heel wat extra kogels kan verdragen. Van zodra je hem/haar verslaat, wordt een raider aan je rooster toegevoegd.

Bij de start van iedere missie, kies je eerst een raider, rekening houdend met diens sterke en zwakke punten. Sommigen hebben lange afstandswapen, zoals snipers of assault wapens, terwijl andere korte afstandswapens hebben, shotguns of handwapens. Hoe meer je met een bepaalde raider speelt, hoe meer punten je verzamelt voor die raider. Daarmee kan je dan andere wapens of vaardigheden kopen.

De game kent drie valuta's: goud, factiepunten en personagepunten. Deze kan je allemaal in-game verdienen. Op het einde van iedere missie kies je namelijk welke punten je wil incasseren. Wapens en kledij vrijspelen kost je een combinatie van deze punten.

Mijn eerste indruk van Raiders of the Broken Planet was positief, maar na mijn eerste tien online matches te verliezen tegen een antagonist, was mijn indruk al wat minder. De balancering en de geluksfactor van het steen-schaar-papier systeem vallen minder in de smaak. Er komen weinig vaardigheden aan te pas en de antagonist heeft meestal de bovenhand. Jammer genoeg is er geen mogelijkheid om enkel met vier te spelen, dus zonder tegenspeler. Dit is enkel mogelijk als je offline speelt. Dat was voor mij dan ook de enige mogelijkheid om progressie te maken in het spel, wat wel jammer is.Graphics & Sound


Het spel ziet er goed uit, heeft een toffe soundtrack en degelijke geluidseffecten. De animaties zijn vloeiend en de besturing gaat vlot. De geluidseffecten zijn ook van een zeer degelijke kwaliteit. Er springt niet echt iets bovenuit, en dit op zowel positief als negatief vlak.

Conclusie


Het grote pluspunt van Raiders of the Broken Planet is de prijs en de opdeling in betaalbare campagnes. Het heeft degelijke gameplay en een goede variatie aan personages. Het slaat de bal dan weer mis met de geluk-gebaseerde gevechten en de balanceringsproblemen. Het is zeker eens het proberen waard en voor een tientje kan je niet sukkelen hé!

Pluspunten


  • Grafisch pareltje
  • Gratis proloog en correcte prijssetting
  • Variatie in personages


Minpunten


  • Hoge geluksfactor
  • Balanceringsproblemen
Reviewer: xXiNiXx

Score

Verhaal
6.5/10
Gameplay
6/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
8/10
Duur
7/10

Raiders of the Broken Planet

Release
vr 22 sep, 2017
Genre
Shooter
Platform
ps4
Uitgever
MercurySteam
Ontwikkelaar
MercurySteam

Score

Verhaal
6.5/10
Gameplay
6/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
8/10
Duur
7/10