[Gamescom 2017] Raiders of the Broken Planet

[Gamescom 2017] Raiders of the Broken Planet

MercurySteam kreeg een plekje in de Xbox booth om hun aankomende arena shooter voor te stellen aan het publiek. Met mijn blauwe playstationclan t-shirt, stapte ik de groene booth op om deze game eens uit te proberen.Raiders of the Broken Planet is een cover-based third-person shooter met enkele stealth elementen. Het spel zal vanaf 22 september gratis te downloaden voor PlayStation 4, Xbox One en steam. In het gratis deel zitten twee uitgebreide missies onder de vorm van een tutorial en een prologue. Als dit je bevalt, kan je de eerste campagne, met vier nieuwe missies, kopen voor 9,99€. In de daarop volgende maanden zullen er nieuwe campagnes met bijhorende missies voor een gelijkaardige prijs.

MercurySteam wil met deze nieuwe strategie een ruimer publiek aantrekken en iedereen waar voor zijn geld geven. Ben je uitgekeken op het spel na de eerste campagne, dan ben je maar een tientje kwijt in tegenstelling tot vele andere Triple-A games waar je eerst 60 euro moet neerleggen. Boeit het spel nog, dan kan je altijd investeren in de latere uitbreidingen.

Iedere missie kan je alleen spelen of in co-op tot met vier online vrienden. Je kan ook alleen online als een soort invader gaan spelen waarbij je de co-op sessie van andere mensen probeert te saboteren in een 4v1. Als invader speel je samen met de AI bots die een bepaald gebied proberen te verdedigen terwijl de 4 andere spelers het gebied proberen veilig te stellen. Bij de start van een missie kies je één van de vier personages die elk hun eigen wapens en vaardigheden hebben. Je kan een personage ook upgraden waardoor je nieuwe vaardigheden vrijspeelt.

Mijn eerste indruk van dit spel is zeker positief. Eind september zal ik hem zeker downloaden, samen met de eerste campagne. Ideaal voor eventjes aan te maken op de site en 's avonds even met te ontspannen.  

Raiders of the Broken Planet

Raiders of the Broken Planet
Release
vr 22 sep, 2017
Genre
Shooter
Platform
ps4
Uitgever
MercurySteam
Ontwikkelaar
MercurySteam

Steun playstationclan.be