Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

In dit vervolg van Fantastic Beasts, The Crimes of Grindelwald duiken we opnieuw in de wereld van Harry Potter, en volgen we Newt Scamander op zijn nieuwste avontuur.

 

De film begint met de ontsnapping van Grindelwald - Johnny Depp - uit zijn gevangenschap. Grindelwald is namelijk op zoek naar een persoon, die krachtige magie zou bezitten. Op hetzelfde ogenblik krijgt Newt, na zijn avonturen in Amerika, het voorstel om te zetelen in het Ministerie van Magie. Newt slaat dit voorstel, dat aangemoedigd werd door zijn broer, af omdat hij de weide wereld in wil trekken, op zoek naar die fantastische, magische wezens.

 
   

Toch is dit een leventje dat niet onmiddellijk is weggelegd voor Newt. Hij wordt overigens gecontacteerd door één van zijn vroegere professoren, Perkamentus. Die stuurt hem op illegale wijze naar Frankrijk waar hij op zoek gaat naar die illustere figuur met krachtige magie, waarbij hij zeker op Grindelwald zal stuiten.

   

De eerste film - Fantastic Beasts And Where To Find Them - mocht het vooral hebben van een luchtig verhaal, dat vergezeld werd door mooie CGI-beelden, waardoor je vele magische wezens, groot en klein, mocht aanschouwen. Alhoewel 'Fantastic Beasts' nog steeds in de titel staat, is dat is een aspect dat eerder ontbreekt in dit vervolg. Ook heeft dit tweede deel een iets duistere sfeer, net zoals de Harry Potter-films vanaf de Gevangene van Azkaban. Daarnaast wordt het nog steeds niet duidelijk wat nu die misdaden zijn van Grindelwald, die 'enkel' maar een plaats wil voor tovenaars in de wereld der Dreuzels. Het is wel leuk dat Zweinstein ook getoond wordt in de film, enkele decennia voor Potter. Hoewel het verhaal van de film als vrij lineair mag beschouwd worden, zijn er gelukkig nog die plotwendingen die ons doen uitkijken naar meer!


Steun playstationclan.be