Lethal Weapon - seizoen 2

Lethal Weapon - seizoen 2

Na de cliffhanger van het eerste seizoen kon het niet anders dan dat er een vervolg kwam op het eerste seizoen van Lethal Weapon. Lees hier wat wij vonden van het tweede seizoen.De serie start daar waar het vorig seizoen eindigde, al gebeurt dat wel in sneltempo. Riggs ontdekte dat niet alleen zijn schoonvader, maar ook kartelleider Tito Flores, verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn vrouw en ongeboren kind. Het spreekt voor zich dat Martin (Riggs) niets meer of minder wou dan de dood van Tito.

Zo gezegd zo gedaan en al in de eerste aflevering slaat dit noodlot toe. Toch bereikt Riggs niet de mentale rust die hij dacht te krijgen. Spookbeelden van zijn verleden, en vooral van zijn gewelddadige vader spelen hem parten. Tot dat verleden hem inhaalt ...

Met Murtaugh gaat het intussen op en af, vooral dan op persoonlijk vlak. RJ gaat studeren, Rihanna bloeit op tot een echt tienermeisje, met de nodige aandacht van het andere geslacht, maar Murtaugh raakt in een ruzie met Trish die het einde van hun huwelijk zou kunnen inluiden!
De episodes zijn opnieuw zaken met als rode draad het verleden van Riggs. Jeugdvrienden -en liefdes maken hun intrede, en er worden verbanden gelegd met een neonazistische, Texaanse groepering, waar Riggs vader aan het hoofd stond. Daarnaast krijgen ook andere leden van het politiebureau het zwaar: de commandant wordt op 'bijscholing' gestuurd, familieleden van collega's komen terecht in een crimineel milieu en niemand wil bij Scorcese logeren omwille van zijn katten.

De reeks distantieert zich van de films omwille van het verleden van Riggs en de privésituatie van Murtaugh, allebei aspecten die nooit aan bod kwamen in de interpretie van Glover en Gibson. Hierdoor krijgt de serie een meer eigen identiteit, wat alleen maar bevorderlijk is voor de verderzetting ervan.


Steun playstationclan.be