Star Wars VIII: The Last Jedi

Star Wars VIII: The Last Jedi

Star Wars: The Last Jedi is zeker en vast de meeste gehypete film van dit jaar en zal meer dan waarschijnlijk zorgen voor een miljardenwinst. Of die hype ook op zijn plaats is, dat zie je in de nieuwste sciencefictionfilm van Rian Johnson.

 

Twee jaar geleden werd de Star Wars-franchise nieuw leven ingeblazen en werd er met The Force Awakens in de eerste plaats een verhaal gestart met nieuwe helden, maar werden er ook enkele oude bekenden van onder het stof gehaald. Rey en Finn werden de nieuwe gezichten van deze derde Star Wars-saga en zij moesten de fakkel overnemen van hun oudere generatie, met Han Solo, prinses Leia, en Luke Skywalker op kop.

The Last Jedi gaat gewoon direct verder waar The Force Awakens is geŽindigd. Dat betekent dat de republiek, de voornaamste bondgenoot van de rebellen, is vernietigd, dat diezelfde rebellen worden opgejaagd door The First Order, en dat Rey (Daisy Ridley) op zoek gaar naar hoop bij Luke Skywalker (Mark Hamill). Vanaf dat punt start er een film waarbij elk personage de tijd krijgt om zijn of haar eigen verhaal te vertellen. Dan spreken we niet alleen over de voornaamste pro- an antagonisten, Rey en Kylo Renn (Adam Driver), maar ook over Finn, Poe Dameron en deze keer ook Luke Skywalker.The Force Awakens kreeg als voornaamste kritiek dat die te veel had afgekeken bij de originele trilogie, waardoor het verhaal te voorspelbaar werd. Dat is bij The Last Jedi zeker niet het geval. De derde saga krijgt echt wel zijn eigen identiteit, los van zijn legendarische voorganger, en de personages maken allemaal een logische evolutie mee. In dat laatste geval is het vooral Luke Skywalker die verbaast. Mark Hamill stond de laatste jaren bekend van zijn stemmenwerk in tekenfilmseries en games, maar bewijst met deze rol van zijn leven dat hij ook echt kan acteren op het witte doek.

The Last Jedi zal nooit dezelfde status krijgen als The Empire Strikes Back, daarvoor lijdt deze film net iets te veel aan de ziekte van zijn tijd, waarbij scŤnes elkaar snel moeten opvolgen zodat het publiek zich nooit verveelt, of het daardoor nu logisch is of niet. Deze actiefilm is echter goed genoeg om Star Wars-fans en filmfans in het algemeen te plezieren en het Star Wars-universum nog wat legendarischer te maken.Deze film is voor jou als:
  • Je denkt dat je sterk bent met The Force
  • Luke Skywalker, zij het nu of in je kindertijd, in posterformaat boven je bed plakte

Deze film is niet voor jou als:
  • Je nog nooit een Star Wars-film zag, duh
  • Je een hekel hebt aan de blockbuster-hype

Steun playstationclan.be