Lethal Weapon - seizoen 1

Lethal Weapon - seizoen 1

Lethal Weapon was enkele decennia geleden een innoverende filmreeks. Nu werd deze omgetoverd tot een heuse serie. Ons verdict lees je hier!Martin Riggs is een gekwelde Texaanse flik. Zijn vrouw is zes maand geleden verongelukt wanneer ze op weg was naar de verloskamer. Riggs vervalt in een eindeloze spiraal van depressie, drank en waanzin. Langs de andere kant heb je de iets oudere Roger Murthaugh. Deze flik heeft net een openhartoperatie achter de rug en moet slechte voeding, maar vooral spanning vermijden. Klinkt als een goed idee om deze flikken samen te zetten, niet?

Riggs en Murtaugh maken grote schoonmaak in LA. De zestien afleveringen zijn elk afzonderlijk verschillende zaken die ze samen met hun team oplossen. Je kan je dus verwachten aan een echte flikkenserie, jammer genoeg zonder een degelijke rode draad doorheen het eerste seizoen.
Iedereen die de oorspronkelijke films heeft gezien zal zich afvragen of de rollen van Mel Gibson en Danny Glover representatief zijn neergezet. Riggs wordt nu gespeeld door Clayne Crawford, Murtaugh door Damon Wayans, die we onder meer kennen van de komische serie My Wife And Kids. Riggs, die vroeger het symbool van door verdriet gedreven waanzin was, komt er nu in een ietwat depressievere vorm. Akkoord, het gekke gedeelte is zeker en vast niet afwezig in deze serie, toch is Riggs een pak minder agressief dan destijds. Zoals gezegd moet Murtaugh op zijn gezondheid letten. Dit komt wat onrealistisch over omdat hij fysiek beter voor de dag komt dan zijn Texaanse partner.

Een verderzetting van de filmreeks hoef je niet te verwachten. Daarvoor is het contrast jong - oud, blank - zwart, atletisch - onsportief ... te klein. Het is beter als je naar deze serie kijkt, je de ingesteldheid hebt dat je kijkt naar een nieuw duo, en niet zozeer een vervolg van Gibson en Glover. Wanneer je dit doet, ontdek je een degelijke flikkenserie, waarvan het plot soms raakvlakken heeft met de films, maar uiteraard nooit steeds hetzelfde.Deze film is voor jou als:
  • Je een licht verteerbare flikkenserie wil
  • Je het duo van weleer uit je hoofd kan zetten

Deze film is niet voor jou als:
  • Je een sterke rode draad doorheen de serie verwacht
  • Je het niet hebt voor té simpele series

Steun playstationclan.be