Star Trek Picard - seizoen 1

Star Trek Picard - seizoen 1

Na Discovery komt er een nieuw deel van de 'Star Trek'-franchise onze richting aangevlogen. In dit deel staat de legendarische Jean-Luc Picard centraal. Lees hier wat wij vonden van Star Trek Picard!

 

Picard doet het niet slecht, nu hij op pensioen is. Hij woont in een klein kasteeltje met tuinen vol wijngaarden, en alles lijkt goed zoals het is. Toch denkt Picard dikwijls aan zijn vriend, lieutenant Data. Die is immers ontmanteld omdat er een verbod gekomen is op synthoids, zogenaamde synthetische levensvormen. Picard woont samen met twee Romulanen, je weet wel, die verre neven van de Vulcans die de Federatie of Starfleet nooit goed gezind waren. Het blijkt dat de thuiswereld van de Romulanen dreigde vernietigd te worden door een supernova, en niemand minder dan Picard stond in voor een repatriëring. Op datzelfde ogenblik rebelleerden de synthetische levensvormen op Mars, met catastrofale gevolgen. Starfleet trok toen al zijn schepen terug - en liet de Romulanen in de steek - om de crisis thuis af te wenden. Picard had het hier moeilijk mee en nam zijn ontslag als admiraal.

Tegelijkertijd maken we kennis met een jongedame, genaamd Dahj. Zij lijkt een doodgewone vrouw, maar wordt in haar woning belaagd. Op één of andere manier slaagt zij erin om haar aanvallers uit te schakelen. Zij neemt de benen en ziet toevallig beelden van Picard. In haar onbewustzijn weet ze dat ze veilig is bij hem, en gaat dan naar hem op zoek. Zo gezegd, zo gedaan!
Dit alles kom je al vrij snel in het seizoen te weten, en we willen alles nog relatief spoilervrij houden, maar wil je weten wat de Romulanen, een geheime sekte, een verlaten Borg-kubus en Picard allemaal gemeen hebben, dan kijk je best naar dit eerste seizoen. Oh ja, je mag trouwens ook enkele oude bekenden verwachten!

Met de laatste films - die over kapitein Kirk gaan - en de nieuwe serie, Discovery, heeft de franchise een eerder actie- en emotievol pad ingeslagen. Trekkies weten wel dat deze uit den boze zijn, zeker gezien je dit amper kon meemaken van de originele reeks tot Enterprise. Star Trek stond vroeger voor verhaal, mysterie, dialoog en nieuwsgierigheid, en datzelfde pad is min of meer ingeslagen met deze Picard. Uiteraard moeten series zich aanpassen aan 'huidige normen' en komt er wel een hoop actie aan te pas, maar die is zeker doenbaar. Deze reeks richt zich dan ook vooral op de oudere generatie Trekkies, en minder op de fans van het laatste uur.


Steun playstationclan.be