Shaq Fu: A Legend Reborn

Shaquille O誰eal, de oud NBA-ster, heeft na Shaq Fu uit 1994 een nieuwe game op zijn naam staan. Kan Shaq Fu: A Legend Reborn ons het barslechte Shaq Fu van destijds doen vergeten?

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Op een dag vindt een vrouw een baby bij de rivier. Ze noemt hem Shaquille en de baby groeit op in het dorpje Hunglow. Tijdens zijn jeugd heeft hij het zwaar aangezien hij gepest wordt door de andere kinderen in het dorp. Op een gegeven moment krijgt Ye-Ye, een dorpsoudste, hem op het oog. Shaquille heeft namelijk een speciaal geboortemerk in zijn nek. Ye-Ye neemt Shaquille onder zijn hoede en leert hem de vechtkunst Wu Xing. Nadat Ye-Ye Shaquille heeft onderwezen wordt de leermeester vermoord door de demon Yen-Lo-Wang. Shaquille zweert wraak op de dood van zijn meester en gaat op zoek naar Yen-Lo-Wang.

 

Gameplay


Shaq Fu: A Legend Reborn is een 2D-vechtgame. Shaquille O誰eal staat in het echte leven onder andere bekend om zijn geweldige gevoel voor humor. Die humor is duidelijk terug te vinden in de game. De gemiddelde gamer zal de besturing vlot onder de knie hebben waarna je al vlot allerlei vijanden overhoop slaat.

Tijdens je zoektocht naar Yen-Lo-Wang kom je in totaal in zes werelden terecht. Elk met hun specifieke kenmerken. Zo heeft de wereld Fiji een tropische uitstraling en de Sunset Strip een stedelijk karakter.

 

Het voornaamste minpunt aan deze game is de korte speelduur. Het duurde ongeveer drie uur voordat ik de volledige game had uitgespeeld. Deze speelduur is belachelijk kort en ligt niet in lijn met de prijs die je betaalt. Je kan de speelduur wel wat verlengen aangezien alle levels herspeelbaar zijn.

Graphics & Sound


Shaquille heeft naast zijn humor en postuur ook zijn stem aan de game uitgeleend. Zo heeft hij natuurlijk zijn eigen tekst ingesproken en is hij ook verantwoordelijk voor het nummer dat je hoort in het hoofdmenu. Op grafisch vlak is het gewoon wat we tegenwoordig mogen verwachten. Daar is helemaal niets mis mee. Het ziet er verzorgd uit.

 

Conclusie


In principe is Shaq Fu: A Legend Reborn een leuke game. Helaas maakt de zeer korte speelduur van drie uur, wat een groot invloed heeft gehad op het eindcijfer, niet het gevoel los dat je voor deze game moet rennen naar de winkel. Mocht je deze game ooit eens tegenkomen voor een paar euro, dan is het zeker de moeite waard.

Pluspunten


  • Geweldige humor
  • Shaquille O誰eal


Minpunten


  • Zeer, zeer korte speelduur
  • Het huidige prijskaartje voor deze game
Reviewer: Vinsantiy/size]

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
6.5/10
Grafisch
8/10
Geluid
7/10
Duur
3/10

Shaq Fu: A Legend Reborn

Release
di 05 jun, 2018
Genre
Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Wired Productions
Ontwikkelaar
Saber Interactive

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
6.5/10
Grafisch
8/10
Geluid
7/10
Duur
3/10