The Crew 2

Ter land, ter zee en in de lucht. We hebben het hier niet over een Nederlands tv-programma maar over The Crew 2. Hier lees je onze mening over deze alle terrein racegame.

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


The Crew 2 begint met de eerste aflevering van de Live Xtrem Series. Na deze race is het duidelijk dat we niet zomaar doorgaan naar de tweede aflevering. Er zijn namelijk vier kampioenen die niet zomaar hun plek opgeven. Deze kampioenen hebben allemaal hun eigen discipline. Om aflevering twee te halen dien je een aantal races van de betreffende kampioenen te winnen. Dit herhaalt zich tot je uiteindelijk de grote finale hebt bereikt.

Gameplay


The Crew 2 is een arcade game waarbij je racet in diverse disciplines (Streetracing, Pro Racing, Offroad en Freestyle) met diverse voertuigen. Zo heb je straatraces, powerboatraces, motorraces, driften, rallyraces en natuurlijk de races in vliegtuigen. De eerste vraag die dan op komt is hoe het dan zit met de besturing? We kunnen je gerust stellen. Qua besturing voelt het allemaal goed aan. Voor je het in de gaten hebt race je met je powerboat over zee en maak je loopings met je vliegtuig. Over het aantal voertuigen hebben we niets te klagen, want er zijn rond de 200 voertuigen op dit moment speelbaar! Een kleine greep uit het aanbod: Ferrari LaFerrari, Ferrari 458 Italia GT2, Harley-Davidson Street Glide, Koenigsegg Regera, Red Bull RB13, Porsche 911 GT3 RS, Nissan 370Z (Z34) (2013) en een Ford GT (2005). Maar daarnaast kan je ook gaan voor een Mercedes, Lamborghini,  Mazda of een Lacia.

 

Alle races spelen zich af doorheen de Verenigde Staten. De projectie van de VS in deze digitale wereld is in dit geval jouw grote speeltuin want je hebt namelijk de mogelijkheid om deze buiten het racen volledig te verkennen. In totaal zijn er 94 races, 144 vaardigheidsuitdagingen en 90 foto’s die je kan nemen. De foto’s moeten aan bepaalde eisen voldoen. Bijvoorbeeld, maak een foto van het Vrijheidsbeeld tijdens de nacht. De fotomodus is ook tijdens het vrijspelen te gebruiken zodat je de mooiste foto's kan maken van jouw favoriete voertuig. Daarnaast is alles, behalve de foto-uitdagingen, opnieuw te spelen (op de normale of moeilijke moeilijkheidsgraad). Voor mij persoonlijk was de race van New York naar Los Angeles de ultieme race. Dit is een race waar je met gemak 40 minuten mee zoet kan zijn. Lastig maar wel o zo mooi! De AI in The Crew 2 zit ook lekker in elkaar. De tegenstanders rijden niet in een treintje achter je aan en schuwen het gevecht niet. De AI past zich aan jou aan. Doe je een race met een auto die hoger is dan de aanbeveling, dan zal de AI zich op jouw auto afstemmen.

The Crew 2 geeft je de vrije keus wat je wilt doen. Eerst een streetrace? Geen probleem! Een uurtje gewoon rondvliegen zonder races? Opnieuw, geen probleem! Alle races, op de eindbazen en Live Xtrem Series na, kan je spelen in een crew met een maximum van vier spelers. Het vormen van een crew gaat heel soepel en tijdens het rijden in groep heb ik geen enkele vorm van lag ondervonden. Perfect dus! De meeste races hebben als doelstelling dat je bij de eerste drie moet eindigen. Heb je een race die je moeilijk vindt, doe hem dan met een crew. Als één crewlid de doelstelling haalt, is de doelstelling gehaald voor de gehele crew.

 

Graphics & Sound


Het toeren door Amerika gaat zonder laadtijden. Grafisch zien de voertuigen er allemaal prachtig uit. Alle bekende gebouwen in de steden zijn duidelijk herkenbaar. Wat wel opvalt is dat het grafisch aspect van de steden hoger ligt dan wanneer je door de woestijn aan het rijden bent. Dan lijkt het net of die ene cactus net wat minder is afgewerkt. Al bij al is dit niet erg. Persoonlijk heb ik liever dat Broadway herkenbaar is dan die ene cactus waar niemand op let. The Crew 2 kent geen groot schademodel. De enige schade die je oploopt zijn krassen. Maar de schade die je hebt, volstaat voor een arcaderacer. Overigens ben je niet alleen op de weg. Tijdens het racen moet je oppassen voor andere weggebruikers. Zo zijn er in de steden/dorpen voetgangers en kom je in het natuurgedeelte overstekende dieren tegen. Maar wees gerust, de voetgangers en dieren kan je niet doodrijden.

Het geluid zit goed in elkaar. Alle voertuigen hebben hun eigen unieke geluid (inclusief sommige met knallende uitlaten). Er zit ook een soundtrack in deze game. De nummers die men hiervoor gekozen klinken allemaal lekker. Mocht je na verloop van tijd deze nummers zat zijn, dan kan je gewoon deze uitzetten.

 

Conclusie


The Crew 2 doet eigenlijk wat de The Crew van een paar jaar terug had moeten doen. The Crew 2 is voor mij de beste arcaderacer van de afgelopen jaren. Ja, grafisch had het op sommige punten wat beter gekund, maar als je in het geheel bekijkt dan hebben we het hier over kleine dingen. Pas wel op met deze game, als je eenmaal begint met spelen, kan je niet meer stoppen. Hulde aan Ivory Tower en Ubisoft voor het uitbrengen van een game die bij release klaar is.

Pluspunten


  • De race van New York naar Los Angeles
  • Keuzes die je kan maken
  • Aanbod voertuigen
  • Vormen van een crew gaat uitstekend
  • Fotomodus
  • Simpelweg een heerlijke game


Minpunten


  • Grafisch in de verlaten gedeelten wat minder
Reviewer: Vinsnity


Score

Verhaal
8/10
Gameplay
10/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
10/10

The Crew 2

Release
vr 29 jun, 2018
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
10/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
10/10