LEGO Bricktales

Een LEGO-game waar het verhaal voor eens minder centraal staat en alles effectief om het bouwen met steentjes gaat? Wij waren alvast benieuwd wat dat zou geven en zochten het in LEGO Bricktales uit!De geteste versie is de PS5-versie.

Verhaal


In LEGO Bricktales krijg je het verhaal mee over jouw opa, een geniale uitvinder, die vraagt om jouw hulp. Zijn geliefde attractiepark wordt bijna gesloten omdat de burgemeester dreigt om het land in beslag te nemen, tenzij de benodigde reparaties zijn gedaan om het park aan de voorschriften te laten voldoen. En laat hij daar nu net jou voor hebben! Samen met de hulp van een krachtig klein robotmaatje kan jij aan de herstellingswerken beginnen en naar verschillende locaties over de hele wereld reizen om alles steen per steen terug op te bouwen.
Gameplay


Van zodra je een wereld binnenstapt, wordt meteen duidelijk gemaakt waar je herstellingen moet uitvoeren. De game zit gelukkig enorm simpel in elkaar, doch uitdagend: zo wordt elk te herstellen object moeilijker om te bouwen en worden er meer steentjes voorzien. De instapdrempel is laag, maar schiet na de eerste wereld de hoogte in, waardoor het ‘kinderlijk’ aan de game bedrieglijk uitkomt. Wil je iets bouwen (lees: herstellen), dan moet je net zoals in het echt stukjes LEGO kiezen en plaatsen waar je denkt dat dit nodig zal zijn. Een robotje zal vervolgens jouw kunstwerk testen en al dan niet goedkeuren. Helaas zal de camera vaak roet in het eten gooien, terwijl de game wel zeker zijn charmes kent.
Graphics & Sound


Verwacht niet veel van LEGO Bricktales; de game is nog geen gigabyte groot om te installeren en kent enkel tekst en wat standaard geluid. Zonde, al zien de creaties er wel mooi uit.

Conclusie


LEGO Bricktales is een leuke game, al zal het bouwen te moeilijk zijn voor kinderen en te weinig meerwaarde bieden voor volwassenen. Een tof verhaaltje, al strooien camera-issues daarnaast ook wat roet in het eten.

Pluspunten


  • Leuk verhaal
  • De opzet is er


Minpunten


  • Camerastandpunten
  • Bouwen niet eenvoudig
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
6/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
6/10

LEGO Bricktales

Release
wo 12 okt, 2022
Genre
Puzzel
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Thunderful Publishing
Ontwikkelaar
ClockStone Software

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
6/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
6/10