WRC Generations

Met WRC Generations lanceren Kylotonn Racing en Nacon hun laatste WRC-game (de licentie gaat met ingang van volgend jaar naar Codemasters). Wij zochten uit of WRC Generations een waardig afscheid betreft.

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Om maar meteen met de deur in huis te vallen, WRC Generations is een verzameling van gamemodi die wij de afgelopen jaren in de WRC-franchise hebben mogen verwelkomen. Zoals je mag verwachten zijn ook dit jaar weer alle auto’s beschikbaar die meedingen in het WRC-kampioenschap 2022. In dit kampioenschap is voor het eerst de ruimte voor de hybride modellen. Om te winnen met een hybride auto moet je zuinig zijn op je accu door je motorgebruik tijdens de speciale proeven voortdurend aan te passen. Het is een mooie feature die zorgt voor extra spanningen tijdens de al zo hectische stages.

   

Verder is het maken en delen van stickers en livery nieuw in WRC Generations en kunnen spelers in de nieuwe modus Leagues spelers van hun eigen niveau online uitdagen.

Verder mag je in WRC Generations, over 22 landen, 750 kilometer een speciale stages verwachten. Deze stages zijn te berijden met alle 49 teams van het seizoen 2022, plus 37 legendarische auto’s.

Helaas hebben we wel moeten concluderen dat de menustructuur in Career al jaren hetzelfde is. Dit had in onze ogen in een moderner jasje mogen zitten. Ook het terrein waar je specifieke trainingen volbrengt is al jaren hetzelfde.

Maar goed, uiteindelijk gaat het bij een racegame om de besturing en het gevoel van snelheid. De besturing werkt nog steeds zeer goed. Bij elke ondergrond zie en voel je dat de auto anders reageert en effect heeft op je banden. Het gevoel van snelheid is sterk aanwezig. Bij het spelen van WRC Generations is het aan te raden om te racen vanuit cockpitview/bumpercam voor de beste ervaring.

Graphics & Sound


Spelers met een Playstation 5 hebben de keuze uit 2 grafische modi. Namelijk 2K met 60fps of 4K met 30fps.

De auto’s en weereffecten zijn in WRC Generations goed verzorgd. Zo is het rijden van een stage door het bos in het donker een flinke uitdaging waarbij het schijnen van de koplampen mooi in beeld komt. Minder verzorgd zijn de randzaken bij de stages. Zo zien wij overal waar we rijden dezelfde toeschouwers staan en is de verhouding van sommige geparkeerde auto’s totaal niet correct.

Geluidstechnisch mogen we niet klagen. Het geluid van de auto’s mag er zijn en maakt men goed gebruik van de luidspreker in de controller om de extra effecten als opspattend grind en water over te brengen.

   

Conclusie


WRC Generations is een verzameling van modi die men de afgelopen jaren heeft geďntroduceerd. WRC Generations is daarom ook goed voor uren aan content. De diehard fans kunnen hun hart ophalen aan WRC Generations. Ook is deze game uitstekend voor spelers die willen instappen aangezien aardig wat zaken m.b.t. niveau van de speler kan worden aangepast. Vind je rally rijden leuk om zo af en toe te spelen en heb je WRC10 al in huis, dan betwijfel ik of je veel plezier gaat halen uit WRC Generations. Wij danken Kylotonn Racing en Nacon voor hun jarenlange inzet en epische momenten die de WRC franchise heeft voortgebracht.

Pluspunten


  • Groot aanbod van content
  • Voor zowel diehard fans als nieuwe spelers


Minpunten


  • Menustructuur in Career
  • Verhouding randzaken in stages
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
7.9/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
9/10

WRC Generations

Release
di 22 nov, 2022
Genre
Race
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Nacon
Ontwikkelaar
KT Racing

Score

Verhaal
7.9/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
9/10