PGA Tour 2K23

Sportgames, het blijft een ras apart. Vooral het jaarlijks hermaken van eenzelfde game kan hier en daar op enige kritiek rekenen. Desalniettemin heeft elk type sport zijn vaste aanhang. Kan deze PGA Tour 2K23 overtuigen om deel van de golfaanhang te worden?De geteste versie is de PS5 versie.

Verhaal


Het is een publiek geheim dat voor de verhaallijn van elke sportgame weinig breincellen worden aangesproken. Dat is voor deze PGA Tour 2K23 niet anders, je bent een beginnende golfspeler die zijn weg naar de top baant, niets meer, niets minder.

Dit is echter niet als enorm zware kritiek bedoeld. Uiteindelijk kan er moeilijk een ‘George RR Martin’-esk verhaal rond een sport gemaakt worden. Waar het hier echt om gaat is de gameplay.

 

Gameplay


Beginnen doe je met een korte introductie tot de controls. Je leert op het balletje kloppen, maar belangrijker dan dat, is dat je wegwijs wordt gemaakt in het kiezen van de juiste golfstick, leert rekening houden met de wind en met de topografie van het parcours. Denk echter niet dat deze introductie je tot een expert maakt. Wat de introductie voornamelijk doet, is je bewust maken van de verschillende factoren die je in rekening moet brengen om een hole in zo weinig mogelijk slagen te voltooien.

 

Je zal echter ettelijke uren op de golfbaan moeten spenderen voor je exact weet hoe je je slag moet aanpassen voor de perfecte slag. Gelukkig kan je de difficulty aanpassen om de frustraties tot een minimum te beperken. Want die frustraties zullen er zeker zijn als je bal wederom een vreemde beweging maakt die je niet begrijpt.

Meer dan het perfectioneren van je skills heeft de gameplay echter niet te bieden, wat je wederom niet kan verwachten van een game die golfen naar je scherm brengt.

Graphics & Sound


De graphics zijn degelijk, de green ziet er mooi uit, alsook de spelers en omstanders. Toch blijft het gevoel dat er meer uit de PS5 te halen valt.De sound is beperkt tot een paar commentatoren die jouw golfskills live beoordelen. Niets opvallends, maar gelukkig ook niet irritant.

Conclusie


Deze PGA Tour 2K23 levert alle verwachtingen in: een beperkte verhaallijn en je kan golfen. Of dit
voor jou een must-have is hangt voornamelijk af van jouw persoonlijke relatie met sportgames en golfen. Als golfleek is het ter afwisseling zeker interessant om hier eens een paar uur in te investeren, maar laat ons eerlijk zijn, pas als je deze voor een schappelijke prijs in huis kan halen.

Pluspunten


  • Lost verwachtingen in
  • euforie als je slag goed gaat


Minpunten


  • frustraties als de golfbal weer eens rare dingen doet
  • behoorlijk repetitief
Reviewer: Heisenberg

Score

Verhaal
5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
6/10
Duur
7/10

PGA Tour 2K23

Release
zo 06 nov, 2022
Genre
Sport
Platform
ps4 ps5
Uitgever
2K Sport
Ontwikkelaar
2K Games

Score

Verhaal
5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
6/10
Duur
7/10