Trash Sailors

Co-op games als Moving Out en Overcooked zijn toppers in het genre waar menig speler fan van is. Kunnen we met Trash Sailors daar een titel aan toevoegen?De geteste versie is de PS5-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Het idee rond Trash Sailors is ietwat ongezien en ingenieus tegelijk. Met een klein vlot vaar je doorheen vervuilde wateren en hoor je heelhuids je bestemming te halen. Gameplaygewijs zit de titel vernuft in elkaar. Zo beschik je over maximum vier matrozen die het vlot in stand moeten houden, door onder meer het stuur in handen te nemen en rotzooi uit het water te vissen. Die troep - ofwel een zetel, schilderij, telefoon, noem maar op - kan je motor draaiende houden en zal ook altijd specifiek om bepaalde objecten vragen.Elk level wordt moeilijker en moeilijker, waarbij het telkens lastiger zal worden het vlot onder controle te houden Ún tegelijk te vissen achter de juiste objecten. Bots je ergens tegenaan, dan ken je gelukkig het vlot altijd met troep herstellen en verder varen, terwijl multitasken de lastigste opdracht zal worden. Speel je alleen, dan kan je met de triggers wisselen tussen matrozen, wat niet altijd even vlot zal verlopen. De game kent ook heel wat bugs, waardoor we samenspelen ten zeerste aanraden om de funfactor hoog genoeg te houden.


Graphics & Sound


De grafische stijl van Trash Sailors past perfect bij het onnozele karakter van het spel, terwijl de titel op vlak van audio wel teleurstelt. We missen wat catchy deuntjes om de fun erin te houden.Conclusie


Trash Sailors ziet er leuk uit en is dat ook, maar enkel als je niet alleen speelt. Anders wordt de game snel te moeilijk (en frustrerend, door enkele bugs).

Pluspunten


  • Grafische stijl
  • Leuk met meerdere matrozen


Minpunten


  • Bugs
  • Niet zo geslaagd als je alleen speelt
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
6.5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
6/10
Duur
6/10

Trash Sailors

Release
do 06 okt, 2022
Genre
Platform
Platform
ps4
Uitgever
tinyBuild Games
Ontwikkelaar
fluckyMachine

Score

Verhaal
6.5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
6/10
Duur
6/10