Draken: Legenden van de negen Rijken

Draken: Legenden van de negen Rijken speelt zich een tijd af na de films en vertelt het verhaal van Donder, de draak.

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Verhaal


Donder is een nachtlamp - een soort draak - wiens familie plots verdwenen is. Er zit niets anders op dan op zoek te gaan en zo de verschillende drakenrijken te bezoeken. Dit gaat niet zonder slag of stoot, want onze draak ontdekt dat de rijken in gevaar zijn. Gelukkig krijgt hij hulp van mededraken die zijn pad kruisen, elk met hun verschillende vaardigheid.Gameplay


Van die vaardigheden zal je ook gretig gebruik moeten maken. Elke draak heeft zo zijn eigen specialiteit. Donder kan bijvoorbeeld met zijn bliksem bepaalde kristallen activeren, een andere draak kan ijs doen smelten, enzovoort. Met behulp van de richtingstoetsen kan je gemakkelijk kiezen welke draak je helpt.

Je krijgt een top down view voorgeschoteld, waarbij je de draken - of draak, want je bestuurt er maar eentje - door het gebied moet loodsen. Dikwijls is het vrij rechttoe rechtaan, af en toe zal je kleine omgevingspuzzels moeten oplossen. Na het einde van een level kan je steeds terugkeren. Je zal merken dat je soms een andere draak nodig hebt, dan die je nu voorhanden hebt, om alles in het level te behalen.

Tijdens de levels verzamel je verschillende soorten kristallen. Hiermee kan je de vaardigheden en statistieken van je draken een boost geven. Kies zorgvuldig welke draak je opwaardeert!

Graphics & Sound


Voor een kinderspel dat je überhaupt in top down view speelt moet je geen afgelikte beelden verwachten. De sound en de graphics zijn op maat van het doelpubliek.

Conclusie


Wil je je kleine aan het gamen brengen? Dan is deze top down platformer wel iets voor jou!

Pluspunten


  • Leuk voor de doelgroep - 7+


Minpunten


  • Korte speelduur
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
6/10

Draken: Legenden van de negen Rijken

Release
vr 23 sep, 2022
Genre
Avontuur
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Outright Games
Ontwikkelaar
Outright Games

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
6/10