Elvis

Elvis

Onlangs werd het leven van The King verfilmd in Elvis, een film met Tom Hanks en Austin Butler.

 

Het leven van Elvis zoals het is, of toch door de ogen van Colonel Parker (Tom Hanks), de manager van Elvis (Austin Butler), die zijn levensverhaal, vanuit zijn standpunt, uit de doeken doet.

Tom Parker was in het begin een directeur van een kermis. In Amerika zijn dat overigens rondtrekkende mensen die je soms kan vergelijken met een circus. Het gaat niet goed met zijn kermis, en zeker niet met zijn muzikale act, die niets nieuw onder de zon brengt. Op een dag hoort hij het liedje van de jonge Elvis op de radio. Tot zijn grote ontsteltenis ontdekt hij dat de zanger blank is. Hij vindt er niets anders op dan de jongen op te sporen, hem onder zijn hoede te nemen en manager te spelen van hem.

Elvis, jonge knaap, laat zich uiteraard liever begeleiden door iemand die het klappen van de zweep kent, of dat denkt hij toch. Parker is uiteindelijk maar op één ding uit, en dat is geld. Het geld dat Elvis hem zal opleveren. Door de wulpse heupbewegingen, die hun oorsprong vinden in het zwarte milieu - onthou dat dit Amerika nog steeds racisme kent - kent Elvis politieke tegenkanting, waardoor hij naar het leger moet, en vandaar gaat het helemaal bergaf voor de rocklegende. Hoe het verder gaat, kom je te weten in het autobiografisch verhaal van The King.


Steun playstationclan.be