The Gilded Age - seizoen 1

The Gilded Age - seizoen 1

The Gilded Age speelt zich af eind 19e eeuw en vertelt het verhaal over de Elite van New York. Hoe de machtigen van Amerika elkaar de loef proberen af te steken, kom je in deze serie te weten.

 

Marian Brook moet, na de dood van haar vader, noodgedwongen verhuizen. Het blijkt overigens dat haar vader niet rijk was, zoals gedacht, maar dat hij schulden heeft. Zij kan niets anders doen dan haar vervreemde tantes om hulp vragen. Haar reis start al slecht: haar bagage met haar treinticket wordt gestolen. Gelukkig biedt Peggy Scott aan om haar ticket te betalen. Het is geen klein detail dat Peggy Scott zwart is, en het omgaan met zwarten in die tijd nogal vermeden werd, al maakt Brook daar zeker geen punt van. Marian arriveert bij haar tantes: de ene een vrijgezel, de andere een rijke weduwe die haar geld nauwlettend beheert.

In de straat van haar nieuwe woonst komen de Russels wonen. Mr. Russel is trouwens een succesvolle magnaat die in verschillende takken van de industrie een handje heeft. Dit tegen de zin van tante Agnes. Zij heeft het liever voor 'oud geld', een term die gebruikt wordt voor families die het al eeuwen voor het zeggen hebben, omwille van hun fortuin. Het 'nieuw geld' van de Russels wordt eerst ontweken als de pest, maar het fortuin van hen is gewoonweg te groot om er rond te gaan.  Naast de bezigheden ten huize Van Rhijn (Agnes was getrouwd met mr. Van Rhijn) wordt er ook een blik geworpen op het personeel van de rijken van New York en de onderlinge relaties tussen de vooral vrouwen die blijkbaar steeds aan liefdadigheid doen. Die liefdadigheid neemt het trouwens wel nauw van waar de centen komen: de ene wordt genegeerd, de andere verafschuwd omwille van diverse redenen die in die tijdsgeest wel geldig waren. Of tante Agnes zal bezwijken aan het nieuwe geld en of Marian uitgehuwelijkt wordt of niet kom je te weten in dit eerste seizoen van The Gilded Age.


Steun playstationclan.be