Facts 2022 Fall Edition

Facts 2022 Fall Edition

Vorig weekend zakten menig fans van fantasy, sci-fi en anime af naar de Expo te Gent voor de herfsteditie van Facts. En wij waren daar ook bij!

 

Bij het betreden van de grote, centrale hal viel al snel op waar het allemaal om draait. Er stonden vele (winkel)standen die vooral Oosterse merchandise verkochten. Denk maar aan vele figuurtjes, t-shirts en volledige pakken. Daarnaast stonden er ook nog die games en bordspellen verkochten, en zelfs snacks rechtstreeks uit het Oosten!

Naast de centrale hal, die al snel gevuld werd door bendes stormtroopers, reparatiedro´ds uit Star Wars en menig animefiguur, waren er ook nog enkele andere zijhallen geopend. Er was bijvoorbeeld een kleine gamehall die bestond uit enkele arcadekasten die we nog kennen uit het verleden op de kermis, ook meestal met een Aziatisch tintje. De dansmachines die je misschien al hebt gezien uit games of series waren paraat. Daarnaast was er nog een heus cartparcours aanwezig. Dit parcours was volledig opgebouwd uit 'lichtlijnen' die de grenzen aangaven waar je je mocht bevinden. Deze carts werden ook uitgerust met hoofdtelefoons om de sensatie compleet te maken.Er was ook nog een ruimte voorzien voor cosplay en zelfs om robots met elkaar te laten vechten. Doet het jaren '90 programma Battle Droids een belletje rinkelen? Hier kon je je laten fotograferen met de plaatselijke Darth Vader en kon je jedi-meesters hun lightsaberkunsten aanschouwen.

Waar Facts dikwijls mee uitpakt is de line-up van acteurs van 'geek'-series. Op die manier waren Billy Boyd (Lord of the Rings), Eliza Taylor (The 100), Xolo Maridue˝a, Gianni DeCenzo (beide Cobra Kai) en Colin O'Donoghue (Captain Hook uit Once Upon A Time) aanwezig. Aan hen kon het publiek in een aparte hal luisteren naar hun verhalen en hen zelfs een vraag stellen. Naast deze van acteurs, was er ook een hal voorzien voor tekenaars van comics. Met deze zijn we iets minder vertrouwd, al zagen we wel een mooie Judge Dredd in de Cursed Earth hangen.Voor de allereerste was ook de bordspellenbeurs Spellenspektakel georganiseerd op Facts, en zij hadden ook hun aparte hall. We zagen grote uitgevers zoals Ravensburger, Asmodee, 999 games en Gamebrewer en ook de kleinere uitgever Goliath en Happy Meeple Games. Hier kon je rustig plaatsnemen en een bordspelletje starten, dit onder de deskundige begeleiding van de uitgever. In deze hall kon je ook een hoop boardgames kopen, en accessoires zoals de vele vormen en maten van dobbelstenen.

In deze editie van Facts kon je je uren bezighouden om alles te zien, te kopen en het belangrijkste: te ervaren. We kijken er alvast naar uit om opnieuw de minder alledaagse dingen te zien tussen die hoop gelijkgestemde zielen.


Steun playstationclan.be