V-Rally 4

V-Rally 3 dateert alweer van 2002. Kan de komst van V-Rally 4 nieuw leven in deze legendarische serie blazen? Wij zochten het voor je uit.

 

De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Verhaal


Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


V-Rally is een reďncarnatie van een reeks racegames die al zestien jaar lang het daglicht niet meer hadden gezien. Dat kan dus voor wat twijfel zorgen of V-Rally nog kan meedraaien in het huidige racegamelandschap. We kunnen deze review alvast openen met de boodschap dat er op vlak van variatie geen enkel probleem is en dat er in V-Rally voldoende te beleven valt. Zo kunnen we racen in vier verschillende disciplines zoals Hillclimb, Buggy, Extreme-Khana, V-Rally Cross en Rally. Deze disciplines worden gereden over verschillende landen van de wereld. De game doet onder andere Bolivia, Kenia, Japen, en Roemenië aan. In totaal kan er geracet worden met 50 auto’s waaronder Ford Focus RS RX, Porsche RGT (977), Citroën DS 3 Rally, Suzuki SX4 Piks Peak, Mitsubishi Lancer Evolution X en de Volkswagen Beetle Buggy.

In V-Rally 4 komen we de bekende gamemodi tegen zoals Multiplayer (online of split screen), Quick Game en V-Rally Mode. In Quick Game heb je de mogelijkheid om alle stages in de V-Rally Mode nogmaals te spelen. De discipline Rally heeft in de Quick Game extra aandacht gekregen van de ontwikkelaar. Naast de stages die speelbaar zijn in V-Rally Mode zijn er in Quick Game meer dan 500 extra stages opgenomen!In V-Rally mode kan je bovendien een carričremodus spelen zoals we die meer zien in racegames. Door het voltooien van races verdien je geld waarmee je jouw crew - die je nodig hebt voor het ontwikkelen van onderdelen en de reparaties aan je auto - en nieuwe auto’s kan kopen. Elke race die je in V-Rally Mode voltooit, laat de tijd een aantal dagen vooruit gaan. In deze dagen zal je crew je wagen verder ontwikkelen. Het ontwikkelen van onderdelen zal alleen gebeuren voor de auto waarmee je op dat moment aan het spelen bent.

Qua besturing voelt elke discipline anders aan. Zo ben je in V-Rally Cross veel aan het driften terwijl je bij Hilllclimb meer de strakke racelijn aan het rijden bent. Ook de besturing van de auto’s voelt steeds anders aan. Zo stuurt een Volkswagen Polo R Rally makkelijker dan een, ouderwetse, Renault Alpine A110.

Je kan bij bijna alle races de moeilijkheidsgraad verzetten tussen de 70% en de 125%. Kies je voor 70%, dan ontvang je 70% van het gewonnen bedrag enzovoort. Op een gegeven moment is de te kiezen moeilijkheidsgraad tussen de 100% en de 125% en kan het voor de beginnende racer een heuse klus worden om te race te winnen als zij niet de correcte, ontwikkelde auto op stal hebben of de betreffende discipline niet volledig beheersen.Graphics & Sound


Alle auto’s in deze game hebben hun eigen, unieke geluid. Daarnaast zijn ze grafisch ook duidelijk zichtbaar. De stages in de game zien er allemaal verzorgd uit. Het verzicht in deze game is van goeie kwaliteit. Zo is het aan de omgeving duidelijk herkenbaar in welk gedeelte van de wereld je aan het racen bent.Conclusie


Het is natuurlijk een risico om een serie na zestien jaar weer nieuw leven in te blazen, maar men is met V-Rally 4 daar zeker in geslaagd. Zo zorgen alle vier de disciplines voor voldoende variatie en zijn er voldoende stages om te rijden. Ben je opzoek naar een rally-game waarbij je niet alleen maar over een zandweg racet, maar voldoende variatie wil in de disciplines, dan is V-Rally 4 de game voor jou. We kunnen stellen dat met V-Rally 4 de legend terug is.

Pluspunten


  • Voldoende variatie
  • Ruime keuze aan auto’s en stages


Minpunten


  • Bij niet alle races wordt rekening gehouden met de beginnende racer
Reviewer: Vinsantiy

Score

Verhaal
8.6/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
10/10

V-Rally 4

Release
do 06 sep, 2018
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Big Ben Interactive
Ontwikkelaar
Kylotonn

Score

Verhaal
8.6/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
10/10