Red Dead Redemption Remastered

Het zat er al even aan te komen, maar eindelijk is Red Dead Redemption beschikbaar op PlayStation 4 (en uiteraard ook op PS5). Geen remake welteverstaan, maar wel een verbeterde - volledig uitgebreide - versie voor de huidige generatie consoles. Yiehaa!De geteste versie is de PS5-versie.

Verhaal


Red Dead Redemption volgt het leven van ex-outlaw John Marston, voornamelijk in het jaar 1911. Het verhaal ontplooit zich zoals we dat bij Rockstar gewend zijn, waarbij tal van interessante personages (elk met hun eigen verhaal en achtergrond) de revue passeren. In grote lijnen heeft de Amerikaanse regering John in hun broekzak en moet die meerdere taakjes voor hen opknappen om zijn vrouw en zoon (die als losgeld worden gebruikt) terug te winnen. Een episch westerntafereel, dat destijds op PlayStation 3 reeds wist te scoren en tot heden nog steeds als een pijl boven water staat. Van hoofd- tot zijmissie; Red Dead Redemption is puur genieten. Ook op de PS4 en PS5.Als extra bevat deze Remastered-uitgave ook de (destijds standalone) uitbreiding Undead Nightmare. Hierin kruip je opnieuw in de huid van John Marston, maar ga je deze keer op zoek naar een antizombiemiddel om je zoon en vrouw te redden. Een leuke extra die je niet noodzakelijk hoeft te spelen, maar wel voor extra speelplezier zorgt dankzij grappige (zij)missies.

Gameplay


Wie Grand Theft Auto gewoon is, weet ongeveer wat te verwachten bij Red Dead Redemption, alleen ga je deze keer als cowboy met paard (en soms kar) op pad. John beschikt over voldoende kunsten om allerlei wapens te hanteren en schiet bijna sneller dan zijn schaduw. Dat kan dankzij een ware gunslinger mechanic, omgedoopt tot Dead Eye. Hiermee kan John even in slowmotion (Max Payne, iemand?) meerdere doelwitten selecteren en erop los knallen.

Wie Red Dead Redemption 2 reeds wist te spelen, zal de besturing bij deze eerste RDR-game wat stroever vinden, maar gelukkig went ook de gedateerde besturing als je even de tijd neemt. Het is uiteraard jammer dat we geen remake te spelen krijgen, maar Red Dead Redemption is een pareltje die boordevol content zit (spelletjes poker, tal van zijmissies, in-game events, nieuwe Trophy’s, etc) waardoor deze remaster op PS4 en PS5 een ideale manier is om de game (opnieuw) te ontdekken.Graphics & Sound


Toen de game op PS3 verscheen, liep Rockstar zoals gewoonlijk voor op hun tijd. Dialogen en voice-acting van de bovenste plank, gecombineerd met verbluffende graphics; dat was Red Dead Redemption destijds. Eerlijk, als je de game nu op je PS4 of PS5 opstart, ziet deze er nog steeds mooi uit. Geen hedendaagse graphics zoals bij RDR 2 helaas, maar wel iets meer details met af en toe wat glitches.

Conclusie


We hadden graag een remake gezien van Red Dead Redemption waarbij de besturing zou zijn als in diens vervolgdeel en we grafisch op topniveau zouden zitten, maar Rockstar dacht er anders over. Desalniettemin blijft de titel een must-play, waardoor dit een ideale manier is voor iedereen met een PS4 of PS5 in huis om alsnog dit meesterwerkje te verorberen. Het prijskaartje, dat mocht dan weer een tikkeltje lager.

Pluspunten


  • Tand des tijds grotendeels weerstaan
  • Top verhaal en casting
  • Gameplay
  • Komt met Undead Nightmare-uitbreiding
  • Nieuwe Trophy’s


Minpunten


  • Besturing voelt vaak verouderd aan
  • Bugs en glitches
  • Full-price is te veel
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
9.5/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9.5/10
Duur
9.5/10

Red Dead Redemption Remastered

Release
do 17 aug, 2023
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Rockstar
Ontwikkelaar
Rockstar

Score

Verhaal
9.5/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9.5/10
Duur
9.5/10