Fast X

Fast X

We zijn al toe aan de tiende film uit de Fast and Furious reeks. Waar brengt Toretto en zijn 'familie' ons nu heen? Dat kan je lezen in deze review!

 

Tig jaren geleden, hebben Dominic en zijn crew (waaronder nog Brian) de drugsbaron Hernan Reyes een halt toegeroepen door een nogal opzichtige actie: de kluis gestolen en ermee over de autosnelweg scheuren en dit op zo'n manier dat Reyes het loodje legt. Hernans zoon, Dante (Jason Momoa), overleeft en zint uiteraard op wraak. Dante houdt Dominics activiteiten en familie de laatste jaren nauwlettend in de gaten en is van plan hem alles af te pakken. Net zoals hij destijds Dantes leven overhoop heeft gehaald. Er moet wel stevig aan de noodrem getrokken worden wanneer zelfs Cypher aan Dominics deur staat om hem te waarschuwen, want Dante heeft overal ogen, en dat telt als iemand als Cypher dat al komt zeggen.

Je doet best je gordel om en je zet je klaar voor een stevige actierit met deze Fast X. We zoeken het zover niet als in de vorige film - de ruimte - maar er wordt wel mooi de wereld rondgereisd. De film staat, zoals je wel kan raden, bol van de actie. Gelukkig worden er delen van vorige films uit de reeks bovengehaald, want eerlijk is eerlijk: als je ze allemaal moet onthouden heb je een zeer sterk geheugen. De beelden uit de vijfde film dienen dus ook vooral als geheugensteuntje. Daarbij passeert er nog een heleboel bekend volk de revue - ook van de vorige films, maar recenter - die je wenkbrauwen doen fronsen als je denkt over het budget van de film. Al bij al een hevige actiefilm die opnieuw de natuurwetten in twijfel trekt.


Steun playstationclan.be