LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

De eerste Star Wars film verscheen alweer in 1977. Nu 45 jaar later (!) kunnen we aan de slag met LEGO Star Wars The Skywalker Saga. Wij zochten uit of deze game de toevoeging aan je collectie waard is, of dat je hem moet laten in a galaxy far, far away.

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Verhaal


Zoals de titel al verraadt, betreft het hier de volledige Skywalker Saga. Een saga die bestaat uit 9 films uitgebracht in de periode van 1977 t/m 2019. Gezien de legendarische status die de Star Wars films hebben, gaan wij ervan uit dat nagenoeg iedereen wel het verhaal kent of een groot gedeelte daarvan. Hierdoor zullen wij verder niet inhoudelijk op het verhaal ingaan.

Gameplay


Zoals aangegeven bestaat de Skywalker Saga uit 9 films. In LEGO Star Wars The Skywalkers Saga speel je alle 9 films, waarbij je zelf de mogelijkheid hebt om te kiezen met welke trilogie je wilt beginnen. Iedere film is opgedeeld in 5 hoofdstukken. Qua duur moet je rekeninghouden dat je ongeveer 2 a 2,5 uur bezig bent met 1 film.

Nadat je een film hebt “uitgespeeld” krijg je de mogelijkheid om deze in free room te spelen. In free room komt de verzamelaar in je naar boven. In totaal zijn er bij lauch meer dan 350 personages aanwezig in de game. Via DLC zal dit aantal zelfs boven de 400 komen. Verder moet je Datacards en Kyber Bricks verzamelen voor de nodige upgrades. Het upgraden van de personageklassen heeft in mijn ogen geen enkele toegevoegde waarde aangezien je zonder deze upgrades nog makkelijk door de levels heen kunt bewegen zonder het lastig te krijgen. Mocht je onverhoopt doodgaan, dan spawn je meteen weer terug op de desbetreffende plek en verlies alleen wat studs (de LEGO steentjes die de credits weergeven). Ook het verliezen van deze studs is geen ramp omdat je de verloren studs meteen weer kunt oppakken.

   

LEGO Star Wars The Skywalker Saga heeft de benodigde humor, een zeer simpele bediening en zijn de aanwezige puzzels geen hoofdbrekers waardoor deze game geschikt is voor de jonge gamers onder ons. Aangezien de mogelijkheid aanwezig is om de game offline splitscreen te spelen, is LEGO Star Wars The Skywalker Saga uitermate geschikt om samen met je zoon/dochter/partner enz. te spelen.

Graphics & Sound


De oudere gamers onder ons zullen zich nog wel herinneren dat de 1e trilogie een “duistere” sfeer had. Voor mijn gevoel zien we dit niet goed terug in LEGO Star Wars The Skywalker Saga. Dit is, vanwege de samenwerking met LEGO, een logisch gevolg maar doet toch wat af aan de magie van de films. Ook voelen sommige planeten leeg aan.

Op gebied van soundeffect en voice acting kunnen we stellen dat dit met LEGO Star Wars The Skywalker Saga wel goed zit. Zo horen wij onder andere de stemmen van Anthony Daniesl (C-3PO), Billy Dee Williams (Lando Calrissian) en Kipsang Rotich (Nien Nunb). En welke Star Wars fan krijgt nou geen kippenvel van het geluid van een lightsaber.

   

Conclusie


De LEGO stijl doet soms een beetje afbreuk aan de gevoelens die je hebt bij de film. Hierdoor is deze LEGO Star Wars The Skywalker Saga wel uitermate geschikt voor alle leeftijden. Met de aanwezigheid om levels opnieuw te spelen en de benodigde verzamelobjecten kan je toch gauw een 80 uur in de game steken.

Pluspunten


  • Hoogtepunten van alle 9 Star Wars films in 1 game
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Offline splitscreen
  • Goed voor uren speelplezier


Minpunten


  • Voelt soms leeg aan
  • Levels kunnen repeterend overkomen
  • Upgrades hebben geen, beslissende, toegevoegde waarde
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
10/10
Gameplay
9/10
Grafisch
8/10
Geluid
8.5/10
Duur
9.5/10

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Release
vr 12 jun, 2020
Genre
Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Warner Bros. Interactive Entertainment
Ontwikkelaar
TT Games

Score

Verhaal
10/10
Gameplay
9/10
Grafisch
8/10
Geluid
8.5/10
Duur
9.5/10