Shadow Warrior 3

Lo Wang keert terug en verliest zijn mojo! Kan jij hem helpen die terug te halen?

 

De geteste versie is de PS4 versie gespeeld op PS5.

Verhaal


Na de vorige games heeft Lo Wang een eeuwenoude draak vrijgelaten die niets anders doet dan vernieling en ravage aan te richten. Daarbij heeft hij bovendien tijdens het gevecht met de draak zijn mojo verloren! Samen met zijn vriend/god Hoji, wiens essentie nu gereduceerd is tot een masker gaat hij op zoek naar een manier om de draak te verslaan, vergezeld met een gezonde dosis humor.Gameplay


Net zoals zijn twee voorgangers is deze game een first person shooter/slasher. Je hakt en knalt je een weg doorheen hordes vijanden. Mocht je een vergelijking willen maken, dan is DOOM niet veraf, gezien het vleugje oldskool dat de game met zich meebrengt.

Waar deze derde editie breekt met zijn voorgangers is het co-op-gedeelte. Daar waar je in Shadow Warrior 2 met z'n vieren doorheen de game kon knallen, zal je dat nu alleen moeten doen. Misschien vonden de ontwikkelaars dat het wat druk en chaotisch werd met 4 (dat wordt het overigens ook soms alleen) en hebben ze deze functionaliteit eruit gehaald.

Concreet zal je je doorheen vele omgevingen een weg moeten zoeken 'puzzelgewijs'. Veel puzzel is er eigenlijk niet, het komt er dikwijls op aan om de juiste toetsencombinatie op het juiste ogenblik aan te slaan, zodat Lo Wang op een muur kan lopen en zijn nieuwe grijphaak kan vastpinnen op bepaalde punten om zo al slingerend je weg te vervolgen. Deze segmenten worden afgewisseld met afgesloten gebieden waar je een hele hoop vijanden moet omleggen om opnieuw je weg te vervolgen.Een puntje van kritiek is de occasionele bug die optreedt: een vijand die ergens vastzit zodat je je weg niet kan vervolgen, of gewoon het gebied dat afgesloten blijft. Op zich weinig erg, maar we starten hiervoor niet graag opnieuw de game op, vooral als je net een moeilijker deel doorploegt hebt.

Graphics & Sound


We moeten eerlijk zijn: de game ziet er zeer goed uit. De tussenfilmpjes zijn zeer vermakelijk en worden mooi weergegeven. Het is uiteraard geen open wereld, dus de omgevingen blijven beperkt, maar al bij al: een goede middenmoot.

Conclusie


Shadow Warrior 3 is een zeer vermakelijke game die je gemakkelijk, wegens de beperkte speelduur, tussen het vele huidige gamegeweld kan nemen. Humor, knallen en hakken, dat is wat je te wachten staat in Shadow Warrior 3!

Pluspunten


  • Humor
  • Lo Wang laat zich vlot besturen


Minpunten


  • Soms lastige bugs
  • Baasgevechten kunnen net iets té pittig zijn naargelang de moeilijkheidsgraad
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
7/10

Shadow Warrior 3

Release
za 07 nov, 2020
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Devolver Digital
Ontwikkelaar
Flying Wild Hog

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
7/10