Z-Warp

Met Z-Warp krijgen we opnieuw een SHMUP voorgeschoteld die het traditioneel, toch vernieuwend probeert aan te pakken. Een geslaagde ruimtemissie?De geteste versie is de PS5-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


We hebben de laatste tijd heel wat shoot ‘em up-titels mogen reviewen, de een al iets beter dan de ander, en deze keer kregen we Z-Warp in de schoot geworpen. De game zelf kent een flinterdun verhaal waarbij jij als meest ervaren piloot in Z-divisie de opdracht hebt gekregen een gecrasht experimenteel schip te vinden en diens zwarte doos op te halen voor onderzoek. Wat je te wachten staat zijn levels volgepropt met vijanden en baasgevechten die je te lijf kan met de nodige power-ups.

Z-Warp speelt vlot, al kent het bij grote destructiemomenten framerate drops. Zo kan je je uitgebreid arsenaal aan wapens gebruiken om de vele vijanden uit te schakelen, maar onderscheid de SHMUP zich van andere titels uit het genre door diens bommen. Deze hoef je immers niet op te rapen en op te sparen tot een goed moment zich voordoet, maar kan je blijvend gebruiken. Het metertje dat daarvoor dient, vult zich telkens relatief snel bij, waardoor ware chaos (het beste aan een SHMUP, toch?) voor ultiem plezier zorgt.Graphics & Sound


Een beetje onverwachts, maar Z-Warp speelt zich niet in breedbeeld (laat staan 4K) af, maar opteert voor retro pixel-art en beeldbuisformaat. Het speelveld wordt zo heel erg klein gehouden, wat voor retrogamers niet erg zal zijn, maar als ‘nieuwe’ game wel als bijzondere keuze kan worden bestempeld.

Conclusie


Z-Warp kent verslavende gameplay, doch kon de framerate beter en is de instapdrempel erg hoog te noemen. Eenmaal je overweg bent met de aangepaste power-up gameplay, kan je je highscore blijven verhogen na het uitspelen van het verhaal. Voor zijn 6,99 euro zeker de moeite waard.

Pluspunten


  • Patronen vijanden
  • Power-ups


Minpunten


  • Framerate
  • Hoge instapdrempel
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7.5/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
7.5/10
Duur
7.5/10

Z-Warp

Release
wo 06 apr, 2022
Genre
Shoot-em-up
Platform
ps4 ps5
Uitgever
eastasiasoft
Ontwikkelaar
eastasiasoft

Score

Verhaal
7.5/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
7.5/10
Duur
7.5/10