Tiny Tina's Wonderlands

Tiny Tina's Wonderlands, een spiritueel tussendoortje na Borderlands 3 is nu beschikbaar!

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Verhaal


Tiny Tina neemt de rol aan van bunkermaster in het rollenspelletje Bunkers and Badasses - voor wie het niet door heeft: dungeons and dragons. Er is een overschot van tijd en Tina neemt jou, de newbie, en enkele crewleden mee op een verhaal, bedacht in haar zeer vreemde geest. In een setting van regenbogen, kastelen, koninginnen die diamanten paarden zijn, levende paddestoelen en goblins die op smurfen lijken, nemen jullie het op tegen de Dragon Lord; de epische bad guy in het verhaal. Uiteraard komen wij bekende figuren tegen zoals Torque en Claptrap die jou de weg wijzen om je epische queeste tot een goed einde te brengen.Gameplay


En die queeste komt uiteraard niet alleen; Wonderlands zit tjokvol zijmissies die je het nodige materiaal, geld en ervaring kunnen geven om de Dragon Lord te verslaan.

Net zoals in alle Borderlands-games zal je in het begin een klasse moeten kiezen: je hebt er die sterk zijn op afstand, of van dichtbij, of die hun huisdier meebrengen om je te helpen in de fantasiewereld. De creatie van je personage is heel DnD-gebaseerd. Je kan de statistieken naar keuze, hetzij ietwat beperkt, aanpassen. Bovendien zal je zelfs een achtergrond voor je personage kunnen kiezen. Wanneer je levelt zal je ook vaardigheidspunten en 'heldenpunten' kunnen uitdelen. Hier is de keuze niet zo groot als in een standaard Borderlands-spel. Normaal zou je kunnen kiezen tussen verschillende skill trees om je punten aan te spenderen; hier wordt de keuze beperkt door de klasse van je personage. Naarmate je verder in het hoofdverhaal terechtkomt, zal je ook een tweede klasse aan je personage kunnen koppelen. Dit kan zorgen voor een leuke combo waarbij de vaardigheden elkaar versterken.

Verder zal alles zeer herkenbaar overkomen: je knalt je een weg doorheen van de pot gerukte vijanden om een van de pot gerukte reden, in een van de pot gerukte fantasiewereld, en dat met de mogelijkheid om tot met drie vrienden te doen en om eerlijk te zijn: dat hebben we graag!Graphics & Sound


Grafisch kan je zien dat deze game gemaakt is om op PS5 te draaien; quasi geen laadtijden, texturen die onmiddellijk ingeladen worden, en de cartooneske stijl wordt prima weergegeven. Op het vlak van geluid is het stemmenwerk weer van het leukste niveau, is er zeker een verschil bij het afvuren van verschillende wapens en ga zo maar door. Dit is ook iets wat we hadden verwacht, want die lat lag ondertussen wel al aan de hoge kant.

Conclusie


Mja, wat kunnen we meegeven als conclusie? Het verhaal breekt even met de rode draad van de traditionele Borderlands-spellen, er is namelijk geen Vault of Vault Hunters, en van de oude, buitenaardse cultuur is nu even geen sprake. We bevinden ons in een frisse, nieuwe, fantasierijke setting van een jong meisje die houdt van ontploffingen. Meer moet dat niet zijn, toch?

Pluspunten


  • Toffe setting in een Borderlands-gameplay
  • Genoeg content voor tientalle uren


Minpunten


  • Skilltree niet al te uitgebreid
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
9/10

Tiny Tina's Wonderlands

Release
ma 13 jun, 2022
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4 ps5
Uitgever
2K
Ontwikkelaar
Gearbox Software

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
9/10