NBA 2K22

NBA 2K22 gaat dieper dan alleen basketbal. Ben jij klaar om je te verliezen in The City?

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Verhaal


Ook dit jaar kan je met NBA 2K terug aan de slag in MyCareer. Daar maken we kennis met MP, een ster op de middelbare school met een populair sociaal mediakanaal, waar hij andere streetballers belachelijk maakt. MP is met zijn vriend en zakenmanager Ricky Bennett verhuisd naar The City met als doel om de NBA te halen en te domineren. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf waardoor MP zich genoodzaakt voelt om de kracht van sociale media toe te passen om zijn doel te bereiken. MP heeft naast alle wedstrijden nog genoeg tijd om zich te storten in een muzikale of modecarrière. Of neemt MP, om met beide benen op de grond te blijven, een bijbaantje? Alles is mogelijk.

   

Gameplay


Ook NBA 2K22 zit weer vol met speelbare modi, van singleplayer tot multiplayer. Zo hebben we, onder andere, The City. Deze nieuwe MyCareer is zo ontzettend uitgebreid. Je kan kiezen om te spelen op college, de G League of, meteen in, de NBA. Verder krijg je gesprekken met coaches, general managers, zakenwaarnemers en pers die zorgen voor omstandigheden waarbij je overwogen beslissingen dient te nemen. Verder leeft The City. Zo hebben wij NPC's gezien die aan yoga deden of met een clubje aan het hardlopen waren. We hebben zelfs een relatie verbroken. Verder heeft men Season in The City toegevoegd. In Seasons verkrijg je toegang tot nieuwe content (zoals een BMX fiets) door alleen simpelweg te spelen. Een Season wijzigt om de 6 weken en is een aangename toevoeging. Mocht het overweldigende van The City teveel voor je zijn, dan kan je altijd nog de vrouwencompetitie induiken in MyWNBA. Deze modus is vrij basic maar daardoor niet minder aangenaam.

   

Een andere drukbezochte modus is MyTeam, met extra toevoegingen sinds de vorige iteratie. Zo is het mogelijk jouw kaarten te laten taxeren waardoor je, afhankelijk van de taxatie, een kleine geldbonus kan ontvangen aan het einde van de wedstrijd. Verder is er nu MyTeam Draft waarbij je uit geselecteerde spelers een team kiest en je, zelfs bij alleen maar verliespartijen, een gegarandeerde prijs ontvangt. Triple Threat Online: The 100 is ook nieuw. Hier ontvang je 100 punten. Na iedere wedstrijd wordt het aantal punten dat je tegenstander maakte hiervan afgetrokken. Zodra je op 0 komt is je run voorbij en mag je weer een nieuwe poging ondernemen.

Helaas heeft NBA 2K22 te maken met hetzelfde probleem als zijn voorgangers en dat zijn de microtransacties waarbij je gepusht wordt om deze te verrichten. In MyCareer om je statistieken van MP beter te maken en in MyTeam waar, in sommige onderdelen een Pay-2-Win sfeer hangt.

Graphics & Sound


De grafische lat in NBA 2K-serie ligt al hoog maar ook met het nieuwe deel is deze lat weer hoger gelegd. Het uiterlijk van de spelers is weer tot in detail uitgewerkt en The City is prachtig uitgewerkt. NBA 2K22 straalt tijdens de wedstrijden nog meer sfeer uit dan zijn voorgangers. Uiteraard zie je dit terug in gedragingen van het publiek (er wordt namelijk wel eens wat naar je geroepen). De factor die het geheel naar een extra hoog niveau tilt, zijn de echte stadionspeakers, die hebben meegewerkt en dus ook zelf hoorbaar zijn.

Conclusie


MyCareer is dieper en meeslepender dan we ooit gezien hebben. De vraag is wel of spelers zitten te wachten op het ondernemen van randzaken en deze juist niet de aandacht afleiden waar de NBA 2K22 omdraait, namelijk basketbal. De toevoeging van de stadionspeakers is in mijn ogen een gouden zet geweest die een positief punt levert aan de beleving van de wedstrijden. NBA 2K22 heeft hetzelfde, spijtig, minpunt als zijn voorgangers en dat is het aanzetten tot het verrichten van microtransacties (wat drukt op het cijfer voor de Gameplay). Soms heerst het gevoel dat NBA 2K22 niet speelbaar is zonder overgaan tot microtransacties. Buiten dit minpunt is NBA 2K22 een waardige opvolger van zijn voorganger. NBA 2K22 staat garant voor honderden speeluren en is in mijn ogen de beste sportgame die je voor jouw Playstation in huis kan halen.

Pluspunten


  • Diversiteit in The City
  • Toevoeging van Seasons
  • Toevoeging originele stadionspeakers
  • Taxatie van kaarten in MyTeam


Minpunten


  • Aanzetten tot microtransacties
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
9.5/10
Duur
10/10

NBA 2K22

Release
do 18 nov, 2021
Genre
Sport
Platform
ps4 ps5
Uitgever
2K Sport
Ontwikkelaar
2K Sports

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
9.5/10
Duur
10/10