The Medium

Marianne staat als medium met één been in de spirituele wereld. Hoe zij aan de gaven komt, en waarom haar jeugd zo vaag is kom je te weten in The Medium.

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Verhaal


Marianne is een jonge vrouw die sinds haar prille jeugd in het 'pleeggezin'-systeem zit. Gelukkig is zij blijven hangen bij pleegvader Jack, die jammer genoeg nu het loodje heeft gelegd en ironisch genoeg in zijn eigen mortuarium ligt. Marianne is echter geen doordeweekse jonge vrouw, zij heeft namelijk contact met de geestenwereld en helpt verdwaalde zielen al van jongs af aan hun weg te vinden naar het hiernamaals. Na de regelingen met Jack getroffen te hebben krijgt zij een telefoontje van een zekere Thomas, die weet heeft van haar gaven. Hij zou zich ook enkel voorstellen als zij zou afzakken naar Niwa, een soort werkplaats/resort waar er jaren geleden een slachtpartij heeft plaatsgevonden. Marianne kan door haar gaven al snel zien dat Niwa een grote spirituele kracht herbergt. Is zij in staat om te weten te komen wat er al die jaren echt is gebeurd, en vindt zij de oorsprong van haar gaven? Dat kom je te weten in deze game.Gameplay


The Medium is een horror/survival game die aanleunt bij een walking simulator. De beste analogie kon ik vinden met een game zoals The Evil Within, waar je je een weg, meestal puzzelgewijs moet zoeken om verder in het verhaal te komen.

Marianne heeft een sterke connectie met het hiernamaals, en dit biedt vrij veel opties voor haar om voortgang te boeken. Soms zal Marianne in zowel de geestenwereld, als de fysieke gemanifesteerd worden, en zullen hindernissen in de ene hun invloed hebben op de andere. Marianne zal op die manier haar lichaam moeten verlaten om een object of gebeurtenis te zoeken in de geestenwereld. Ze kan dit echter niet zo lang volhouden en wanneer haar geest te ver is van haar lichaam legt zij het loodje en zal je moete beginnen vanaf het voormalige controlepunt.

Toch zal Marianne soms volledig opgenomen worden in de geestenwereld, waar The Maw het gebied onveilig maakt. Marianne heeft hier en daar wel psychische krachten, maar dienen eerder om zich te verbergen, of om weg te vluchten van deze entiteit. The Maw laat haar ook niet met rust in de fysieke wereld, maar daar kan hij haar minder goed zien, maar wel horen. Dus zal Marianne toch even haar adem moeten inhouden wanneer blijkt dat The Maw haar op het spoor is.
Graphics & Sound


Op audiovisueel vlak kunnen we weinig klagen. The Medium wordt prima weergegeven, alsook de voice-casting is goed gekozen.

Conclusie


Wie graag games speelt zoals Alien: Isolation en The Evil Within zit met The Medium goed. Deze verhalende game biedt genoeg puzzels en spanning om je gekluisterd te houden aan je PS5!

Pluspunten


  • Verhaal goed uitgewerkt
  • Unieke gameplay door het gebruik van twee werelden tegelijk


Minpunten


  • Frustratie wanneer The Maw je nog eens op hetzelfde punt vast heeft
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
8.5/10
Duur
7.5/10

The Medium

Release
vr 03 sep, 2021
Genre
Horror
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Koch Media
Ontwikkelaar
Bloober Team

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
8.5/10
Duur
7.5/10