Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog

Je moet al zeer ver weg van de gamewereld wonen om nog nooit van de supersonische egel Sonic gehoord te hebben. Af en toe komt er eens een film uit die zijn materiaal leent uit de gamewereld, zo ook met deze Sonic-franchise. Beter op de console gebleven of toch ons beeldscherm waardig?

 

We ontmoeten een jonge Sonic die vredig zijn eiland met hoge snelheid aan het doorkruisen is. Hij ontmoet zijn beschermer, de uil Longclaw. Toch is het Sonic en zijn voogd niet gegund om nog een moment samen te zijn, want de jonge egel wordt achternagezeten door inhemelingen die hem willen vangen voor zijn speciale 'krachten'. Longclaw stuurt hem, samen met enkele magische ringen die dienen als portalen naar andere werelden, naar onze Aarde.

Een tiental jaar later blijkt Sonic goed aangepast aan het leven op onze Aarde. Hij houdt zich schuil in een vredig dorpje, Green Hills, waar hij in zijn fantasie bevriend is met alle inwoners. Toch beseft hij dat hij eigenlijk volledig alleen is, en activeert in volle emotie een EMP-puls die ver tot in de ruimte waarneembaar is. Ook het Amerikaanse leger merkt deze - uiteraard - op en stuurt de specialist van dienst, Dr. Robotnik, en zijn drones er op uit om te onderzoeken wie of wat verantwoordelijk is. Gelukkig ontmoet hij per toeval zijn goede vriend, de Donut Lord, de lokale sheriff Tom, die na enig aarzelen bereid is om de blauwe egel te helpen tegen deze vreemde wetenschapper.

   
   

Het spreekt voor zich dat deze film vooral gericht is op de jongste kijkers. Verwacht dus geen intrigerende plot, want de film moet het grotendeels hebben van de CGI die ervoor zorgt dat Sonic tot leven komt op het scherm. De haast cartooneske figuur van Sonic, in combinatie met flauwe humor en de overacting die eigen is aan iemand zoals Jim Carrey zorgen ervoor dat dit een perfecte familiefilm is voor een luie zondagnamiddag.


Steun playstationclan.be