The Batman

The Batman

Het reilen en zeilen van Batman is al ettelijke malen verfilmd geweest, en gespeeld door ettelijke acteurs. Deze keer doet Robert Pattinson een gooi naar de cape in The Batman.

 

Alles begint op Halloween wanneer de burgemeester van Gotham vermoord wordt door een terrorist. Op de plaats van de misdaad wordt er echter een bericht gevonden, gericht op de recente burgerwacht Batman. Die moet het raadsel weten op te lossen en zo de zogenaamde Riddler een halt toeroepen, want hij is niet van plan het bij dit ene slachtoffer te laten.

Zoals men weet is de corruptie binnen de rangen van de politie en politici van Gotham groot, waardoor Batman, die het wel goed voor heeft, geweerd wordt door allen. Het alter ego van Batman, Bruce, is een getormenteerde ziel die zich obsessief heeft gestort op de misdaad in Gotham. De kluizenaar sluit zich op in zijn grot om de misdaad te observeren, te onderzoeken en een halt toe te roepen. Als Batman holt hij van de ene dodelijke aanwijzing naar de andere en ontmoet hij de onderwereldfiguren Falcone en diens rechterhand Oz Cobblepot.

We zijn ondertussen al een hele eind van de Batman neergezet als Adam West of Keaton. Ditmaal wordt Batman als het ware gotisch neergezet, als een wraak die overal in Gotham voelbaar is, vooral door de criminaliteit. Pattinson doet prima werk en drukt zijn stempel als een nieuwe versie van zowel Bruce, als de vleermuis. Daarbij komt de film ook met een iets hoger realisme wat betreft de special effects en de gadgets die Batman voorhanden heeft. We herinneren ons nog allemaal het zweef/vlieg pak van vorige acteurs, terwijl deze het vooral heeft van een wingsuit met een minder elegante landing.

The Batman is op zich een goede film, met een origineel perspectief en een onderbouwd plot. Of het een goede Batman-film is, hangt vooral af van je persoonlijke smaak.


Steun playstationclan.be