MXGP 2021

Dit seizoen kroonde Jeffrey Herlings zich voor de tweede maal kampioen in de MXGP. Wij zochten uit of MXGP voor de PS5 ook een wereldtitel verdient.

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Bij het opstarten van MXGP 2021 werden wij onaangenaam verrast toen wij zagen dat de game in het Italiaans was. Een kleine switch in de setting van de PS5 zorgde ervoor dat wij alsnog de taal konden omzetten in het Engels (nee, deze optie zit niet in de game zelf). Na dit kleine oponthoud kon ons crossseizoen van start gaan. Dan volgt al snel de tweede teleurstelling, want wie hoopt op een uitbreiding van modi, komt bedrogen uit. Dat is een exacte kopie van de vorige iteratie.

   

De Career stelt niet zoveel voor. Je kan kiezen of je met een eigen team, of een bestaand team de wedstrijden wil rijden. Met een eigen team heb je, ten opzichte van een bestaand team, de mogelijkheid om upgrades te kopen. Aan de hand van jouw resultaten krijg je extra uitdagingen voorgeschoteld in een apart menu binnen Career. Deze uitdagingen variŽren van een snelle ronde rijden tot het eindigen in de top 3 van een race. Tevens kan je door een concurrent worden uitgedaagd voor een duel. Dit laatste gebeurt vrij random. Zo kregen wij uiteindelijk over 24 races 4 duels voorgeschoteld.

Het verdienen van credits gebeurt over de diverse modi in de game door het vergaren van XP. In Career kan je, aan de hand van het sponsorcontract, extra credits verdienen indien je op het podium eindigt. Bij het verdienen van XP en credits gebeurt er iets opmerkelijks. Het maakt qua XP niets uit of je een race afwerkt op de laagste/hoogste moeilijkheidsgraad. Verder maakt het ook niet uit of je een race hebt van 3 minuten of 30 minuten. De maximale XP zal altijd hetzelfde zijn. Bij het behalen van een bepaald aantal XP stijg je een leven waardoor je credits verdient. Het opvallende is dat je bij het behalen van level 4 hetzelfde aantal credits ontvangt als bij level 100.

   

Graphics & Sound


Wat verder opvalt, is dat de Playground, gemaakte tracks in Track editor en sommige officiŽle tracks leeg aanvoelen. Zo heb je in de Track editor niet de mogelijkheid om jouw eigen gemaakte track te verfijnen met tribunes. Het geluid van de motoren uit de MX2 en MXGP klinkt nagenoeg identiek waardoor dit ook niet een extra pulse geeft.

Conclusie


In totaal hebben wij MXGP 2021 bijna 20 uur gespeeld. MXGP 2021 heeft mij niet gepakt en voelde meer aan als een update van de vorige delen. Opvallend is ook dat MXGP 2021, zover ik dat heb kunnen beoordelen, niet fysiek te koop is. MXGP 2021 is helaas een herhaling van de bekende zetten gebleken.

Pluspunten


  • Update van coureurs en tracks


Minpunten


  • Weinig vernieuwend ten opzichte van zijn voorgangers
  • Tracks voelen soms leeg aan
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
6.1/10
Gameplay
6.5/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
6/10

MXGP 2021

Release
di 30 nov, 2021
Genre
Race
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Milestone
Ontwikkelaar
Milestone

Score

Verhaal
6.1/10
Gameplay
6.5/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
6/10