White Shadows

Bij PlayStationClan zijn we fan van kleine ontwikkelstudio’s die op hun eigen manier een meerwaarde bieden aan de industrie. Met White Shadows waren we dan ook benieuwd of ontwikkelaar Monokel een diepe indruk ging weten na te laten.De geteste versie is de PS5-versie.

Verhaal


White Shadows combineert elementen uit de ondertussen beter gekende indiegames als Limbo of Little Nightmares en introduceert een ver toekomstbeeld waarin de maatschappij in verval is. De zon bestaat niet langer en de mensen, afgebeeld als zwijnen, staan in lange rijen aan te schuiven voor hun dagelijkse portie ‘licht’. De wrede dystopische wereld gaat onderwerpen als dierenleed niet uit de weg en toont echt het slechtste van de mens. Is er überhaupt nog een mooie toekomst? ‘Ravengirl’, die jij krijgt te besturen, is als één van de weinige die nog vrij kan rondlopen en start de zoektocht naar haar lot. Een ietwat korte zoektocht wel, gezien de game net geen 2u in beslag neemt.Gameplay


De indietitel vergt niet het uiterste van je kunnen, maar kent een simplistische intuïtieve manier van spelen. Ravengirl kan springen, van links naar rechts lopen (of omgekeerd), bukken en objecten vastnemen of verslepen. Meer zal niet nodig zijn om de korte game uit te kunnen spelen en de paar actiescènes te overleven. White Shadows zal ook enig denkwerk vergen en wat puzzel gedurende Ravengirls avontuur voorschotelen, maar ook deze niet niet van een grootorde. De game moet het dan ook vooral van zijn verhaal en look and feel hebben, al is dat ondertussen niet meer zo origineel.

Graphics & Sound


White Shadows, de titel geeft het al prijs, speel je volledig in zwart/wit (oftewel grijswaarden) en gaat hand in hand met een passende soundtrack. Het geheel vormt een plus om de nodige sfeer neer te zetten en je met argwaan Ravengirls lot te laten ontdekken.Conclusie


Onze review liet even op zich wachten door enkele bugs en ook na 3 patches zijn er nog glitches terug te vinden. Niet zo geheel storend, en best te begrijpen voor een indie-ontwikkelaar, al is White Shadows ook niet de nieuwe Limbo geworden. Daarvoor is het verhaal niet baanbrekend genoeg voor en kent de simpele gameplay weinig tot geen uitdaging in deze enorm korte videogame.

Pluspunten


  • Soundtrack
  • Grafische stijl


Minpunten


  • Mist echte diepgang
  • Veel te kort
  • Simpel
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
6/10
Grafisch
6/10
Geluid
7/10
Duur
4/10

White Shadows

Release
di 07 dec, 2021
Genre
Platformer
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Thunderful Publishing
Ontwikkelaar
Mixtvision & Monokel

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
6/10
Grafisch
6/10
Geluid
7/10
Duur
4/10