Serious Sam 4

Serious Sam 4 kwam vorig jaar reeds uit voor PC (Microsoft) en stadia. Deze keer komt Sam op onze PS5 knallen, maar of we onder de indruk waren of niet, dat lees je hier!

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Verhaal


'Serious' Sam Stone is een stoere knaap die lid is van het EDF (Earth Defense Force), en dat is nodig want de aarde is aangevallen door een leger buitenaardse wezens - die even goed demonen konden zijn. Samen met zijn squad moet hij op zoek gaan naar de 'Ark des Verbonds', want daarin zou de Heilige Graal zitten. Sam reist her en der op zoek naar hints naar de locatie van de Ark, maar of hij van een kale reis thuiskomt, dat moet je zelf ervaren.

Serious Sam 4 speelt zich af voor Serious Sam 3 - die zich op zijn beurt afspeelt voor Serious Sam 1. Hierdoor komt natuurlijk een deeltje tijdreizen aan bod en van de pot gerukte evenementen. Wie niet bekend is met de reeks zal met veel vraagtekens zitten, maar daar draait de Serious Sam-reeks natuurlijk niet om.Gameplay


De gameplay is een pak belangrijker voor Devolver Digital, en dat merk je. Je zal oldskoolgewijs hordes vijanden omver knallen, met een uitgebreid gala aan wapens. Knallen, rennen - meestal een combinatie - eventueel op zoek gaan naar sleutels om deuren te openen en af en toe gebruik maken van speciale items - zoals een holoprojector - om je leven iets simpeler te maken.We mogen zeggen dat we de game op de middelmatige moeilijkheidsgraad toch als vrij pittig mogen ervaren. De hordes zijn legio, en je munitie jammer genoeg niet. Als je een stier uit de hel moet aanpakken met je pistooltje, kan dat wel negatief voor je uitvallen.

Graphics & Sound


De grafische kwaliteit is, als we heel eerlijk zijn, ondermaats voor onze PS5. We krijgen namelijk texturen minderwaardig aan het gemiddeld PS4-materiaal. Neem daarbij nog eens de occasionele framedrop en screen tear, en je weet dat je zo uit de sfeer gerukt wordt. De voicecast is wel goed, voornamelijk de stem van Sam, en je wordt doorheen de game vergezeld door een vergeetbaar achtergrondgeluid.

Conclusie


Wie graag nog eens die goede oude first person shooter gameplay wil ervaren, kan weinig misdoen met Serious Sam. Verwacht je niet aan een herwaardering van het genre (zoals bijvoorbeeld DOOM) maar verwacht je meer aan een aflevering van de oudere games.

Pluspunten


  • Knallen en rennen
  • Co-opmodus


Minpunten


  • Grafisch té slecht voor PS5
  • Interessant verhaal wordt te veel op de achtergrond gehouden
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
5/10
Geluid
7.5/10
Duur
8.5/10

Serious Sam 4

Release
di 07 dec, 2021
Genre
First Person Shooter
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Devolver Digital
Ontwikkelaar
Croteam

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
5/10
Geluid
7.5/10
Duur
8.5/10