Alex Kidd in Miracle World DX

Alex Kidd in Miracle World DX is een remake van een game uit 1986. Met gepolijste graphics gingen wij het avontuur aan in de wondere wereld.

 

De geteste versie is de PS4 versie gespeeld op PS5.

Verhaal


Alex Kidd is, zoals je al kan raden, de held van dienst. Deze jonge knaap heeft een speciale gave: hij heeft de 'Shellcore'-verchtstijl geleerd en is in staat om stenen kapot te slaan. Wanneer hij terugkomt van een tochtje weg wordt hij op weg gestuurd naar de stad Radaxian, die aangevallen wordt door Janken The Great! Zo begint het avontuur van Alex Kidd in Miracle World.

De nieuwe game en de oorspronkelijke verschillen slechts in nuances van elkaar; je kan zelfs steeds, ter allen tijde, overschakelen naar de oude, gepixeleerde versie. Er zijn wel nieuwe levels toegevoegd, zodat de game nog wat langer duurt.

Gameplay


Wat de game zeker behouden heeft, is de manier hoe je deze speelt. Wie in een melancholische bui terugdenkt aan Mario Bros. en Zelda, vergeet dikwijls hoe ongenadig moeilijk deze waren. Een kleine misstap en je legt het loodje erbij neer, een vijand even verkeerd benaderen en je wordt zelf geveld. Dit kan een frustrerend mechanisme zijn, al is de voldoening wel groot wanneer je effectief een level kan voltooien (om dan snel op te slaan).

Het is natuurlijk niet allemaal 'oldskool', zo is er wel een verschil in sprongkracht wanneer je 'beladen' bent met voorwerpen, en beweeg je je toch wel wat vloeiender over het scherm.Graphics & Sound


De grafische kwaliteit heeft uiteraard de grootste upgrade gekregen. Deze 2-D sidescroller ziet er mooi en afgewerkt uit, voldoende voor dit type game. De 8-bit geluiden hebben ook plaats gemaakt voor vrolijke muziek en kenmerkende gamegeluiden.

Conclusie


Wil je nog eens proeven van de nostalgische sfeer in een nieuw kostuumpje, dan is deze game misschien iets voor jou.

Pluspunten


  • Nostalgie
  • Vrolijke beelden/geluiden


Minpunten


  • Ongenadige gameplay
  • Nostalgie moet soms in het verleden blijven.
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
6/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
3/10

Alex Kidd in Miracle World DX

Release
vr 25 jun, 2021
Genre
Avontuur
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Nacon
Ontwikkelaar
Jankenteam

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
6/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
3/10