Just Dance 2022

Zolang er een doelpubliek is, blijft Ubisoft elk jaar met een nieuwe Just Dance-game afkomen en ook dit jaar is dat niet anders. Biedt Just Dance 2022 echter meer van hetzelfde of waait er een nieuwe wind doorheen de franchise?De geteste versie is de PS5-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Elk jaar wordt het moeilijker om innovatief te zijn bij het reviewen van Just Dance, gezien - net zoals Just Dance 2021 - ook deze iteratie gewoon meer van hetzelfde biedt. Dansen doe je nog steeds in verschillende (onveranderde) modi, waarbij quick play met vrienden of online het leukste blijft. Heb je geen PS Camera en Move, dan kan je nog altijd aan de hand van de Just Dance-app op je smartphone aan het shaken slaan, wat vooral handig van pas komt als je tot vier de dansvloer wil vullen.Elk liedje kent een eigen moeilijkheidsgraad en biedt, los van de selectie voor kids, enige uitdaging wil je voor alle vijf sterren gaan. Je hoeft nog steeds de silhouetten van de dansers te volgen en de bewegingen zo goed mogelijk na te bootsen. Het kan best gebeuren dat de game niet alles zal detecteren, maar dat neemt niks weg van het speelplezier dat je nog steeds aan Just Dance kan beleven. Grootste pluspunt zijn de nieuwe songs, waaronder het lachwekkende Chacarron en het o zo populaire Jerusalema. Het grootste nadeel blijft dan weer dat de game jaar na jaar ouderwetser aanvoelt en men het betalende Just Dance Unlimited-abonnement door je strot probeer te jagen. Waarom dan ineens geen free-to-play Just Dance lanceren, waarbij we enkel liedjes die we willen spelen kunnen kopen, he Ubisoft?

Graphics & Sound


Waarbij voorheen elke choreografie vergezeld was van kleurrijke silhouetten, konden we voor het eerst ook levensechte dansers aan het werk zien en hun moves (proberen) volgen. Een leuke afwisseling, terwijl de nieuwe liedjes terug voor elk wat wils bieden.Conclusie


Jaar na jaar krijgen we dezelfde Just Dance voorgeschoteld, maar dan telkens met een twintigtal nieuwe liedjes. Het doet ons afvragen waarom men de game niet gewoon free-to-play maakt, want dan zou een Just Dance Unlimited-abonnement logischer klinken dan men het nu voorstelt.

Pluspunten


  • Selectie nieuwe songs
  • Hoog fungehalte


Minpunten


  • Niks nieuws onder de zon
  • Reclame voor JD Unlimited-abonnement
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10

Just Dance 2022

Release
vr 05 nov, 2021
Genre
Dance
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10