Victor Vran

Victor Vran is reeds twee jaar te verkrijgen op PC. Nu belandt hij op onze console, met al zijn uitbreidingen erbij.

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Victor Vran is een demonenjager met een mysterieus verleden. Eén van zijn collega’s is vermist in Zagoravia, en hij besluit naar hem op zoek te gaan. Eens aangekomen ondervindt hij dat de stad wel erg gebukt gaat onder de komst van demonen en ander helgespuis. Het blijkt al snel dat er wat meer aan de hand is, en dat de koningin van de streek hier een rol in speelt.
 
Het verhaal wordt op 'comic'-achtige wijze uit de doeken gedaan. Het verhaal van Victor zelf, alsook het verleden van de stad en de vele personages zijn interessant. De gameplay wordt op een mooie, gebalanceerde manier afgewisseld met de vertelling en zoiets komt het verhaal alleen maar ten goede.Motörhead DLC


In een parallelle wereld wordt de bevolking geteisterd door iemand die zichzelf ‘The Führer’ noemt. Geen vrees, want Lemmy Kilmister komt ter hulp! Nadat hij de troepen heeft afgeslagen laat hij een wezen, Snaggletooth, achter dat de wereld moet vrijwaren van enig gevaar. Toch laat dit wezen het op één of andere manier afweten, en dan is het de beurt aan Victor om die taak over te nemen.
 

Fractured Worlds DLC


Victor wil niets liever dan van zijn vloek verlost te raken. Gelukkig krijgt hij weet van een obscuur voorwerp, de Astrolabe, dat hem hierbij kan helpen. Hij gaat op zoek naar de demoon die het voorwerp gemaakt heeft, en deze vertelt hem dat het voorwerp gebroken is in verschillende delen. De kracht was zo immens dat het een wereld in stukken heeft gescheurd. Toevallig zijn de onderdelen ook in deze gescheurde wereld beland. Aan Victor om het voorwerp opnieuw samen te stellen en bevrijd te worden van zijn vloek?

Gameplay


Victor Vran is een actiegerichte RPG met 'top-down view'. Denk hierbij aan games zoals Diablo en het recente The Adventures of Van Helsing. Hordes vijanden komen op je afgestormd, en het is aan jou om die neer te hakken, maaien, schieten en nog veel meer. Je kan aan de slag gaan met verschillende wapens zoals zwaarden, zeisen, shotguns, en door de uitbreidingen zelfs pistolen en gitaren. Deze komen natuurlijk voor met al hun verschillende statistieken zoals aanvalskracht, critical hits, en met wat geluk nog wat extra voordelen zoals bijvoorbeeld het vampirisme, waarbij je de levenskracht van de vijand aan de jouwe voegt.Uitdagingen en Uitrusting


De game staat bol van niet alleen de vele queesten, maar ook van uitdagingen. Deze laatste zijn van de aard van ‘versla x aantal specifieke vijanden’, of ‘gebruik x aantal tijd geen (gezondheids)drankjes’, en zo meer. Het spreekt voor zich dat wanneer je zo’n uitdaging voltooit, je royaal beloond wordt met uitrusting of geld. Het geld kan je dan spenderen bij de plaatselijke handelaars om nieuwe wapens of drankjes te kopen, maar hier kan je ook je overbodige spullen kwijt.
 
De game maakt gebruik van ‘Destiny’-kaarten. Je kan hen grofweg bekijken als in te stellen perks. Naargelang je stijgt in level zal je ook in staat zijn om meer van deze kaarten te gebruiken, of sterkere kaarten te gebruiken. Deze geven meestal een boost aan je statistieken, en kunnen uiteraard, naargelang hun zeldzaamheid, nog andere eigenschappen toevoegen.
 
Victor heeft door zijn deal in het verleden ook demonenkrachten. Hij kan er twee uitrusten, en deze herbergen zich onder de schouderknoppen. Je komt deze ook frequent tegen - vooral van sterkere, verslagen vijanden - en in verschillende vormen. Als laatste zijn er nog een hele hoop granaten en medicinale flesjes tot je ter beschikking, toch kan je er slechts twee uitrusten. Je zal dus tactisch met dit gegeven moeten omspringen.


 
Craften, of in deze game Transmuteren, is ook een groot onderdeel van de game. Deze vaardigheid speel je trouwens niet onmiddellijk vrij. Bij dit transmuteren kan je van een onderdeel van je uitrusting, zoals wapens of kaarten, opwaarderen. Hiervoor moet je enkele van je gevonden voorwerpen moeten opofferen.
 
 

Victors Vrannen

Deze game trekt volop de coöperatieve kaart. Je kan zowel lokaal, als online aan de slag. Wanneer er iemand van een hoger level zich bij jouw spel aansluit, worden de vijanden toch een pak pittiger. Het is dus aan te raden om te spelen met anderen die van hetzelfde level zijn. Zelfs dan heeft menig gamer, van een hoger level, nog problemen met het neerhalen van de sterkere vijanden.

Graphics & Sound


Qua vormgeving op vlak van gameplay mogen we zeker niet klagen. Zowel vijanden als omgevingen worden prima weergegeven. Helaas moet het gezegd worden dat wanneer je met vier aan de slag gaat, het vrij hectisch op je scherm kan worden. Jammer genoeg hebben we ook moeten constateren dat wanneer het scherm overspoeld wordt met vijanden, er wat framedrops kunnen ontstaan. Daarentegen doen we ons petje af voor de mooie, 'comic'-achtige beelden die we krijgen wanneer we verhaalelementen voorgeschoteld krijgen. Qua geluid worden we zeker niet teleurgesteld. Akkoord, het cliché-element zoals het Oostblokaccent van de inwoners van Zagoravia, en de stoere stem van Victor, zijn zeker aanwezig. Op het vlak van gamegeluiden is alles gewoon oké.
Conclusie


Met Victor Vran krijg je een waardige 'Diablo'-achtige game voorgeschoteld, en hier kunnen we enkele blij om zijn. Liefhebbers van het genre zullen deze graag spelen, ondanks de occasionele framedrop. Het vele grinden, voorwerpen verzamelen en deze opwaarderen zal de gamers voor een lange tijd aan het scherm gekluisterd houden, en dit voor een vrij zacht startprijsje.

Pluspunten


  • Leuk verhaal
  • Imago van Victor wordt mooi neergezet
  • Online en offline co-op


Minpunten


  • Offline co-op beperkt tot twee spelers
  • Kan repetitief worden
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
8/10
Duur
8/10

Victor Vran

Release
di 30 mei, 2017
Genre
RPG
Platform
ps4
Uitgever
EuroVideo
Ontwikkelaar
Haemimont Games

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
8/10
Duur
8/10