Warner Bros kondigt Mortal Kombat X esports competitie en prijzenpot van 500.000 USD aan

Warner Bros kondigt Mortal Kombat X esports competitie en prijzenpot van 500.000 USD aan

Na het succesvolle ESL Pro League seizoen biedt het uitgebreide programma meer manieren om te strijden en te winnen.Vandaag, vlak na de tweede Pro League finale, kondigt Warner Bros. Interactive Entertainment een uitbreiding aan van Mortal Kombat X esports. De nieuwe competitie start in april en omvat de ESL Mortal Kombat X Pro League Season 3, de ESL Challenger Cup en de officiŽle sponsoring van plaatselijke toernooien in Noord-Amerika en Europa. De prijzenpot voor deze competitie bedraagt $500,000 USD.  Met deze prijzenpot en de nieuwe personages beschikbaar in de recent verschenen Mortal Kombat XL, is voor fans nu het moment gekomen om deel te nemen, te winnen en te genieten van deze succesvolle vechtgame van NetherRealm Studios.

Ed Boon, Creative Director, NetherRealm Studios en medebedenker van Mortal Kombat
Citaat

Bij Mortal Kombat heeft het altijd gedraaid om vrienden die vanaf de sofa de strijd met elkaar aangaan. Met Mortal Kombat X hebben deze spelers nu verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan de toernooien om zo hun vaardigheden te tonen en er geld mee te winnen. Dit is de grootste samenwerking die we zijn aangegaan met de esports scene en met onze nieuwe, verbeterde online ervaring kijken wij uit naar de intense match-ups in de verschillende toernooien die we ondersteunen.


Het derde seizoen van de ESL Mortal Kombat X Pro League start op 3 april. Gedurende acht weken seizoen nemen de beste spelers van over de hele wereld het online tegen elkaar op. Zestien finalisten uit Noord-Amerika, Europa, het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) en voor het eerst uit Latijns-Amerika komen op 12 juni in Burbank, CaliforniŽ bijeen voor een live krachtmeting in het bijzijn van publiek. PlayStation 4 - spelers strijden om een gedeelte van de prijzenpot van $ 200.000 USD. De prijzenpot wordt verdeeld onder acht finalisten, waardoor meer spelers dan ooit kans maken op een gedeelte van de prijs.

De ESL Mortal Kombat X Challenger Cup start op 2 april en bieden PlayStation 4 en Xbox One spelers die niet deelnemen aan de ESL Pro League een nieuwe manier om online te strijden om geld en andere prijzen. Tot eind juni worden wekelijks open toernooien gehouden in Noord-Amerika, Europa, GOS en Latijns-Amerika en worden de maandelijkse finales live gestreamd.
 
Daarnaast zullen Warner Bros. Interactive Entertainment en NetherRealm Studios lokale toernooien in Noord-Amerika en Europa blijven sponsoren en bijdragen aan de prijzenpot.
 
Fans kunnen Mortal Kombat X esports steunen door de Blue Steel Sub-Zero of pas verschenen character skin te kopen via de PlayStation Store of Xbox Marketplace. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de Mortal Kombat X prijzenpot.

Mortal Kombat X

Mortal Kombat X
Release
di 14 apr, 2015
Genre
Beat-em-up
Platform
ps4
Uitgever
Warner Bros. Interactive Entertainment
Ontwikkelaar
Netherrealm Studios

Mortal Kombat X kopen?