Pretty Girls Panic! PLUS

Na het legendarische Pretty Girls Panic! zijn we alweer aanbeland aan een nieuwe titel binnen de reeks: Pretty Girls Panic! PLUS. Waar de ‘plus’ precies voor staat, dat kom je in deze review te weten!De geteste versie is de PS5-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Onze mooie meiden zijn terug en wat hebben we ze gemist! In Pretty Girls Panic! bevonden we ons nog op het strand en moesten we zeewezens weg zien te houden van de (soms wel schaarsgklede) babes. In Pretty Girls Panic! PLUS bevinden we ons deze keer echter in de binnenstad en lopen de rondborstige dames er iets minder schaarsgekleed bij, helaas. De opzet van de game blijft echter hetzelfde: met je stick moet je op het speelveld voortbewegen en verbonden lijnen maken om de afbeelding van elke babe tevoorschijn te toveren. Behaal je minstens 80%, dan heb je het level uitgespeeld en wordt de moeilijkheidsgraad telkens ietwat opgeschroeft.In Pretty Girls Panic! PLUS zien we alvast meer variatie dan in zijn voorganger. Zo is het aantal type vijanden hoger en is hun werkzaamheid ook aangepast. Je krijgt niet langer botsende zeesterren te zien, maar voortaan ook kikkers of olifanten die vuurballen (jawel) spuwen om te ontwijken. Na een half uurtje heb je alle dames (die in drie verschillende kledingstukken worden vertoond) vrijgespeeld en zit de pret er op. Kort, net zoals de vorige game, al zijn de puzzels deze keer iets inventiever.

Graphics & Sound


Grafisch biedt de game een solide basis met anime-afbeeldingen, zonder meer. Op vlak van audio schiet deze PLUS-versie helaas tekort. De deuntjes zijn te repetitief en komen gewoon irritant over.Conclusie


Na een half uur heb je ook deze titel uit de Pretty Girls Panic!-franchise uitgespeeld en is de Platinum-trofee binnen. De puzzels zijn er iets verbeterd, maar overtuigen doet de titel verre van. Een eigenaardig concept, van helaas enorm korte duur.

Pluspunten


  • Easy Platinum
  • Meer variatie en uitdaging


Minpunten


  • Repetitieve muziek
  • Enorm kort
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
5/10
Gameplay
6/10
Grafisch
6/10
Geluid
5/10
Duur
3/10

Pretty Girls Panic! PLUS

Release
do 04 nov, 2021
Genre
Puzzel
Platform
ps4 ps5
Uitgever
eastasiasoft
Ontwikkelaar
eastasiasoft

Score

Verhaal
5/10
Gameplay
6/10
Grafisch
6/10
Geluid
5/10
Duur
3/10