Destiny 2 – Expansion I: Curse of Osiris

De eerste uitbreiding van Destiny 2 is een feit. Lees hier onze ervaringen!

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


Osiris verkent werelden doorheen tijd en ruimte. Deze guardian denkt alles onder controle te hebben, maar niets is minder waar. Wanneer het hem te benauwd wordt gooit hij zijn ghost, Sagira, doorheen een portaal. Gezien je repertoire ben jij de aangewezen persoon om Osiris te zoeken en te helpen, en dit met behulp van Sagira. Op naar Mercurius!

Het blijkt al snel dat de Vex de kern van Mercurius verwijderd hebben en hier een eigen machine - the Infinite Forest - geplaatst hebben, die in staat is om vele realiteiten te simuleren, om zo een mogelijkheid te vinden de mensheid uit te roeien. Deze simulaties zijn, zoals je al kan denken, levensecht en het is aan jou om ze te overwinnen, en zo de Vex een hak te zetten.
Destiny 2 2.0?


Een belangrijk element is dat de level(s) van je guardian(s) verhogen van 20 naar 25 en dat het power level nu een maximum heeft van 330. Dit heeft uiteraard te maken met de nieuwe uitrusting en wapens die ter beschikking zijn in deze uitbreiding.

Naast de hoofdmissie heb je ook nieuwe Adventures en public events op Mercurius. Jammer genoeg lijken deze Adventures wel heel goed op elkaar, en zelfs op een groot deel van het hoofdverhaal. Wat meer variatie in de omgevingen was zeker en vast welkom, want om viermaal ongeveer hetzelfde te doen om alles zogezegd één keer te voltooien, is te repetitief. In de Fields of Glass, de omgeving van Mercurius, kan je uiteraard nu ook op zoek gaan naar de Lost Sectors en de schatkisten die je specifieke tokens kunnen verschaffen.

De uitbreiding voegt ook twee nieuwe cruciblemappen - Pacifia, Radiant Cliffs en het PlayStation exclusieve Wormhaven - toe, en een soort nieuwe raid. We zijn voorzichtig om het een 'nieuwe' raid te noemen, aangezien deze uitbreiding enkel wat nieuwe content - waaronder een baas - toevoegt aan de reeds bestaande. Je kan deze raid via een ander, korter, maar daarom niet gemakkelijker, pad voltooien.Conclusie


Het hoofdverhaal is hetgeen wat deze uitbreiding zo aantrekkelijk maakt. De naam Osiris doet bij ieder van ons een belletje rinkelen en de game biedt een mooie interpretatie van diens rol. De hoofdcampagne speel je uit op een twee à drie uur, maar daarna heb je nog public events, strikes, nieuwe cruciblemappen en een soort uitbreiding van de reeds bestaande raid. Het grootste minpunt dat we ondervinden is het steeds hergebruiken van dezelfde omgevingen tijdens de adventures, gelinkt met de hoofdcampagne.

Pluspunten


  • Waar voor je geld qua tijdsduur


Minpunten


  • Omgevingen zijn te veel hetzelfde
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
9/10
Duur
8/10

Destiny 2

Release
wo 06 sep, 2017
Genre
First Person Shooter
Platform
ps4
Uitgever
Activision
Ontwikkelaar
Activision

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
9/10
Duur
8/10