TT Isle Of Man – Ride on the Edge

In de Ierse zee ligt het kleine eiland Man. Dit zal niet bij iedereen meteen wat zeggen maar dit is de plek waar voor de motoren het heftigste stratencircuit van de wereld ligt. Wij zochten uit of de TT Isle of Man met zijn 37,9 mijl en 264 bochten een paradijs op aarde is of de regelrechte hel.

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Bij het opstarten krijgen we meteen de vraag of we met een klein oefenprogramma willen starten. Dit wilden wij wel uitproberen. Gedurende deze kleine gewenning wordt het al meteen duidelijk; TT Isle of Man is geen gemakkelijke game. Voor we het wisten lagen we naast de motor op het asfalt. Na deze kleine kennismaking gingen we ons geluk beproeven in een Quick Race. Onze eerste gedachte was binnen een halve ronde al de waarheid geworden. We hebben hier te maken met een sim-racer. Als je de bocht doorgaat en je geeft te vroeg gas, dan val je. Geef je te laat gas, dan val je. Stuur je te scherp, dan val je. Maar de bochten zijn niet de enige plekken waar het gevaar loert. Aangezien we te maken hebben met een stratencircuit dienen we ook goed op te letten waar stoepranden en oneffenheden in het asfalt zijn.

Een ander gevaar schuilt in de AI van deze game. We hebben geregeld mee gemaakt dat we door de AI vanachter werden aangereden of van het circuit af werden gedrukt. Nu kan dat eens gebeuren maar de AI is zo scherp afgesteld dat als je één á twee keer valt, je hele race is weggegooid. Kortom, wil je een goed resultaat neerzetten houdt er dan rekening mee dat je de betreffende race een paar keer over moet spelen.

 

Er wordt geracet over tien circuits verdeelt over vier locaties in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland en natuurlijk het eiland Man. Daarnaast bevat de game drieëntwintig officiële rijders en acht motormerken, waaronder BMW, Honda en Triumph.

De modus waar je het meeste tijd in doorbrengt is de Career. Het betreft een standaard carrièremodus zoals we die uit meerdere racegames kennen. De Career draait om geld en fans. Door races goed af te sluiten verdien je geld en krijg je fans erbij. Met deze fans heb je weer toegang tot races die op hun beurt een goeie financiële beloning hebben, meer fans enz. Tijdens je Career speel je twee soorten races, namelijk massastart en TT. Bij massastart start je met in totaal tien andere rijders. Doel van deze race is om als eerste over de finish te komen. Degene die de snelste ronde klokt ontvangt daarvoor als beloning een extra punt. Bij TT start elke rijder afzonderlijk met als doel de snelste tijd over een gedeelte van het circuit te zetten of over een aantal ronden. Deze races worden verreden met twee soorten motoren, namelijk de Supersport en de Superbike. Met het verdiende geld kan je weer nieuwe en betere motoren kopen.

 

Graphics & Sound


De motoren zien er echt goed uit. Net als de bewegingen van de rijder. Zo schudt de rijder met zijn hele lichaam als je harder gaat rijden, en dat wil je in deze game. Zo hebben we tijdens het rijden geen melodietje wat ons moet opzwepen. Nee, hetgeen wat ons opzweept is het geluid van de wind. Hoe harder je rijdt, hoe harder je de wind langs je heen hoort gaan. Hierdoor krijg je meteen het gevoel van snelheid te pakken. Maar wil je voor de echte sensatie gaan, dan ga je rijden vanuit cockpitview. Dat is racen op zijn max! Alle motoren hebben hun unieke geluid. Alleen, naar mijn mening, klikt dit een beetje dof.

Conclusie


De kracht van deze game is in mijn ogen ook meteen een zwakte. De gameplay-elementen die het sim-gegeven benadrukken zijn super, maar zorgen samen met de soms rare keuzes van de AI voor veel frustratie. Dit is een racegame waarbij de volledige concentratie vereist is. Maar als je dan uiteindelijk over het stratencircuit van Man raast, dan wil je alleen nog maar sneller. TT Isle of Man is de hemel op aarde, met een hels randje.

Pluspunten


  • Racen over het legendarische eiland Man
  • Sim
  • Gevoel van snelheid
  • Cockpitview


Minpunten


  • Sim
  • Rare keuze AI
  • Weinig keus aan motoren, rijders en locaties
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
6.5/10
Grafisch
8/10
Geluid
7/10
Duur
7/10

TT Isle Of Man – Ride on the Edge

Release
di 06 mrt, 2018
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
BigBen Interactive
Ontwikkelaar
Big Ben

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
6.5/10
Grafisch
8/10
Geluid
7/10
Duur
7/10