WRC 8

Rally, een racesport die de laatste jaren aan een opmars bezig is, voornamelijk dankzij de successen van ene Thierry Neuville. Vraag is of deze stijgende poulariteit zich kan doortrekken naar de officiële rallygame. Hoe die munt ook valt, hier vind je alvast ons oordeel over WRC8.

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Het verhaal, als dit als zodanig mag beschouwd worden, bevindt zich achter de career modus. Jij bent een rookie rally piloot die onderaan de ladder begint en zich bij de absolute top wil voegen. Dit doe je uiteraard door rally’s te rijden, maar ook door je tijd tussen rally’s in zorgvuldig in te delen. Dit kan met training, rust of andere meer speciale events zoals historische races. Deze stellen je in staat om je ervaring en je faam op te bouwen. Hierbij mag je niet uit het oog verliezen dat je er niet alleen voor staat, je hebt een hele crew (van mechanicus tot meteoroloog) die je in dit alles bijstaat. Echter overstijgt dit element nooit het niveau van een gimmick.

Dit hele verhaal klinkt als het dertien in een dozijn verhaal dat in elke sportgame gepropt wordt en dat is het ook. Uiteraard grijp je niet naar een sportgame om in een vertelling ondergedompeld te worden.

 

Gameplay


Het verhaal terzijde, dit is waar het echt om draait in een racegame, de gameplay. Hoe voelt het eenmaal je je bolide onder je kont geschoven krijgt? Het antwoord op die vraag is een positief antwoord. De rallywagen reageert volledig zoals een wagen moet reageren, ook afhankelijk van de ondergrond. Dit brengt de nodige moeilijkheidsgraad met zich mee. Stap je als een volledige beginneling in deze game, dan zal de leercurve daar naar zijn. Gelukkig start je hele rally-avontuur met een korte proefrit. Op basis van je resultaten daarin krijg je een set van instellingen voorgessteld die je in-game frustraties zullen onderdrukken of versterken. Aan jou de keuze.

De eerder vermelde career modus is uiteraard niet de enige gameplaymodus. De season mode geeft je dezelfde ervaring als de career mode maar zonder de crew management. Als offline gamer kan je eveneens terecht in de quick play, test area en training. Online/multiplayer spelers vinden hun gading in de online, challenges, events en de ouderwetse split screen modes.

   

Belangrijk om mee te nemen is dat dit geen racegame in de pure zin van het woord is. Rally is niet één groep racers die gelijktijdig starten en waarbij de winnaar de eerste over de eindmeet is. Iedereen rijdt in zijn dooie eentje en de winnaar is degene die het parcours als snelste afwerkt. Belangrijk om dit te bereiken is de instructies van je copiloot op te volgen. Er is namelijk geen minimap om op af te gaan. De enige manier om te weten wanneer er een bocht aankomt en hoe scherp die is, is luisteren. Net als in het echte rally.

Graphics & Sound


Qua graphics doet deze WRC8 het niet slecht. Toch blijf je steeds met het gevoel zitten dat het beter zou kunnen. De wagen zelf is mooi uitgewerkt, de omgeving daarentegen lijkt ietwat gedateerd.

 

Waar de meeste racegames er voor kiezen om je van een uitgebreide soundtrack te voorzien, kiest deze rallygame voor een meer summiere aanpak. En die werkt wonderwel. Alles van het geluid van de motoren tot de gravel die tegen je bolide kletst en je copiloot die je instructies geeft, zorgt er voor dat je helemaal in de rallyervaring wordt ondergedompeld.

Conclusie


WRC8 levert je een degelijke rallygame, één die je de volledige ervaring bezorgt. Let wel, net als de real life variant behoort dit tot een zekere niche. Het zal niet voor iedereen zijn.


Pluspunten


  • De volledige rally ervaring
  • De soundtrack (of gebrek daaraan)


Minpunten


  • Eéntonig
  • Niche game




Reviewer: Heisenberg

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
8/10
Grafisch
6/10
Geluid
9/10
Duur
8/10

WRC 8

Release
do 26 sep, 2019
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Big Ben Interactive
Ontwikkelaar
Kylotonn

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
8/10
Grafisch
6/10
Geluid
9/10
Duur
8/10