Murdered: Soul Suspect

Een spookverhaal in een modern jasje. Lees hier welke indruk deze Murdered achterlaat.Verhaal


Jij bent Ronan O’Connor: Ierse afkomst, ex-bajesklant, flik in Salem, … dood. Je bent net vermoord door The Bell Killer en je kan je vermoorde vrouw niet vervoegen in het hiernamaals omdat je hier nog niet alles (mentaal) hebt verwerkt. Met wat heb je nog problemen? Precies, met de identiteit van je moordenaar. Via wat recherchewerk kom je te weten dat deze Killer eigenlijk op zoek was naar een jong meisje. Wat heeft dit meisje hem misdaan? Wanneer je dit meisje opspoort blijkt dat deze de dochter is van een medium die de politie af en toe helpt en dat dit meisje de gave heeft om dode mensen te zien.
Na de ontmoeting met Joy gaan ze beide aan de slag om de identiteit van de moordenaar te vinden. Hier en daar volgt een plotwending, jammer genoeg lijkt deze op het einde van de game net iets te ver gezocht te zijn.
Gameplay


De gameplay van deze game is grotendeels steeds hetzelfde. Je gaat van crime scene naar crime scene om te onderzoeken wat de motieven zijn van The Killer of waar hij verblijft. Wanneer je een onderzoek op een plaats delict uitvoert, zal je verschillende  hints (clues) moeten vinden. Dit doe je meestal door naar een object te stappen en op vierkantje te duwen. Wanneer je genoeg gegevens verzameld hebt, zal je in staat zijn om wat zich heeft afgespeeld te reconstrueren. Echter zal je de correcte hints moeten gebruiken om tot deze cutscène te komen, met andere woorden: niet alles wat je vindt zal je kunnen gebruiken. Wat wel leuk is aan het vinden van deze hints is het feit dat je af en toe bezit kan nemen van mensen (getuigen, omstaanders) en hun gedachten zal kunnen beïnvloeden. Sommige van die gedachten zal je ook kunnen gebruiken bij het reconstrueren van het verhaal.

Tussen deze onderzoeken door zal je je moeten verplaatsen (te voet) van de ene naar de andere zaak. Onderweg zal je bepaalde hindernissen (lees: poorten naar de hel?) of demonen moeten ontwijken om tot je bestemming te komen. In het begin is dit nog vrij leuk, maar na een tijdje lijkt het een overbodige toevoeging aan de game. Je ontwijkt deze steeds op quasi dezelfde manier en komt neer op een saaie job van 5 minuten.

Tussendoor zal je ook objecten kunnen verzamelen. Deze objecten geven dan de toegang tot een spookverhaal. Dit kan een leuke toevoeging zijn aan de game, als je bereid bent om naar het ganse verhaaltje te luisteren. Af en toe kom je ook lotgenoten tegen die de weg naar het hiernamaals niet vinden wegens onopgeloste feiten van hun menselijk bestaan. Met je recherche-skills kan je hen helpen door op verschillende plaatsen hints te vinden en zo te achterhalen wat er echt gebeurd is.Graphics & Sound


Op grafisch en geluidgebied worden we hier goed bediend. De tussenfilmpjes zijn van een mooi niveau en daar hoeven de beelden tijdens de game niet voor onder te doen. De lipsync mist soms al eens, maar dat bedekken we met de mantel der liefde aangezien de sound van de rest van de game van een hoog niveau is.

Conclusie


Deze game doet waar de game voor gemaakt is: er wordt een verhaal verteld. Niet minder, maar zeker ook niet meer dan dat. De gameplay is eigenlijk altijd hetzelfde: je komt bij een zaak, wandelt wat rond op zoek naar hints die je verder helpen, je lost de zaak op en je bent dan onderweg naar de nieuwe zaak. De gameplay is beperkt en de game is van korte duur. Op zich is de korte tijdsduur niet zo’n probleem want het verhaal wordt zelden saai, en het is dan misschien beter om het kort te houden, dan er nog een staartje aan te breien waardoor de game té eentonig zou worden. Als je enkel het hoofdverhaal doorloopt, wandel je er op een zes uur doorheen, als je alles uit de game wil halen zal je enkele uren langer bezig zijn, maar ook niet meer dan dat. De game speelt niet in op emoties en je acties hebben ook geen invloed op het verhaal. Naar mijn aanvoelen had hier nog iets meer ingezeten…

Pluspunten


  • Eens iets anders
  • Leuk verhaal


Minpunten


  • Kort
  • Soms repetitief
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
8.5/10
Duur
6.5/10

Murdered: Soul Suspect

Release
vr 06 jun, 2014
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps3 ps4
Uitgever
Square Enix
Ontwikkelaar
Airtight Games

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
8.5/10
Duur
6.5/10

Murdered: Soul Suspect kopen?